Op 27 februari hebben leden van de IJmuider Reddingsbrigade een workshop gevolgd over samenwerken, o.a. elkaar op gedrag aanspreken en leren hoe zij op de juiste manier feedback kunnen geven.

Deze workshop is vorig jaar al gegeven, maar dan alleen aan de teamleiders en chauffeurs. Wegens het grote succes van die workshop heeft het bestuur van de IJRB besloten om deze workshop te herhalen, maar is nu bedoeld voor alle leden. Op 27 maart vond deel 2 van deze workshop plaats.

Zaterdag 10 april vond deel 3 plaats. Deze workshop ging over hoe te handelen bij verwarde of agressieve en dronken personen. Vooraf werd instructie gegeven door Dhr. P. Roosenstein. Vervolgens gingen de cursisten het strand op om daar een casus te oefenen. In deze casussen werd gebruik gemaakt van lotussen en acteurs. De cursisten hebben de eerste casus samen gedaan. Zo kon iedereen zien wat de bedoeling was en hoe er na afloop door de andere cursisten op een goede manier feedback werd gegeven. In de eerste casus liep een verwarde vrouw op het strand rond die het leven niet meer zag zitten. Door het op juiste wijze toepassen van de handvatten die in de eerdere workshop geleerd waren kon voorkomen.

Toen deze gemeenschappelijke casus was geoefend werd de groep gesplitst in vier subgroepen die elk iedere keer naar een andere casus liepen. De groepen cursisten hebben geoefend hoe zij moesten handelen met: een dronken man die op een strandpaviljoen voor overlast zorgde, een jongeman die zorgde voor geluidsoverlast, een vrouw die overstuur was omdat ze haar dochter kwijt was en een vrouw die in een psychose zat.

Bij de reflectie na afloop lieten de leden weten zij ook deze workshop(s) als erg leerzaam hebben ervaren.