De IJRB kreeg om 14.45 uur een melding van Kustzeilvereniging IJmuiden dat één van hun catamarans tijdens het zeilen flinke materiaalpech opgelopen had.

De catamaran voer ter hoogte van Parnassia Bloemendaal, toen de boot plotseling in 3 stukken brak. Hierdoor konden de bemanningsleden niet meer terug komen en daarom hebben zij hun noodsignalen afgestoken.

Door deze signalen werd de Kustwacht gealarmeerd, die vervolgens reddingsbrigade Bloemendaal op de catamaran afstuurde. De IJRB was inmiddels ook al onderweg om de opvarenden aan boord te nemen en de catamaran terug te slepen.

Reddingsbrigade Bloemendaal was met een waterscooter als eerste ter plaatse en meldde dat de bemanningsleden in orde waren. Vervolgens werd er gewacht op de snelle boot van de IJRB, die daarna de opvarenden aan boord nam. De catamaran werd op sleeptouw genomen en binnengebracht op het strand tussen IJmuiden en Bloemendaal.

Daar werd de catamaran verder gedemonteerd, zodat hij vervoerd kon worden op een lege trailer van de IJRB. De boot werd teruggebracht naar de kustzeilvereniging.