Zaterdag 28 november kwam Sinterklaas weer gezellig op de post van de reddingsbrigade. Als de Sint bij ons een bezoek aflegt, is het meestal slecht weer in IJmuiden, maar dit jaar waren de weergoden ons goed gezind. We hadden zelfs een zonnetje, toen we met de IJRB auto’s de kinderen gingen halen.

Om kwart voor twee stonden de eerste kinderen al met spanning op ons te wachten. De papa’s en de mama’s kregen nog een dikke kus en snel klommen de kinderen de IJRB-bussen in. Sinterklaas had dit jaar Pieten meegenomen, die in Spanje waren geslaagd voor hun rijbewijs. Zij brachten de kinderen al schommelend, maar veilig, naar de post.

Daar aangekomen, kregen ze limonade en wat lekkers en moesten ze even wachten totdat alle kinderen binnen waren. Toen ging het feest van start. Met de leuke muziek van DJ-Piet, gingen de kinderen spelletjes doen die overal in het gebouw verspreid waren. Bij elk spelletje konden ze iets verdienen, waaraan hun eigen groepskleur zat. Bij het ene spelletje kregen ze het cadeautje voor Sinterklaas en bij een ander spelletje een schaar, plakband of papier. Toen alle spelletjes klaar waren, gingen ze per groepje het cadeau inpakken en werd het op de tafel gelegd.

Na het drinken en eten van weer wat lekkers, gingen de kinderen samen met de Pieten, de Pietendans doen. Ongemerkt was Sinterklaas binnengekomen. Snel gingen alle kinderen op hun stoel zitten. Sinterklaas gaf eerst iedereen een hand voordat hij op zijn nieuwe stoel ging zitten. Elke groep ging om de beurt zijn cadeautje aan de Sint geven. Sinterklaas was erg verbaasd, maar ook blij met de gekregen cadeautjes. Het waren allemaal dingen die hij kon gebruiken, als hij van de zomer eens een dag bij ons komt helpen. Onze voorzitter vindt het namelijk goed dat Sinterklaas van de zomer een dagje komt helpen.

Na het zingen van liedjes, riep de Sint een paar kinderen bij zich. Hij wist precies te vertellen, wie geslaagd was voor zijn diploma of dat ze goed waren in judo, rekenen of majorette. De tijd ging ondertussen snel voorbij en voor dat we het wisten, moest Sinterklaas afscheid van ons nemen. Hij ging namelijk ook nog naar andere kinderen toe. Maar voordat Sinterklaas wegging deelde hij samen met zijn Pieten cadeautjes uit. Nadat Sinterklaas vertrokken was, werden de kinderen weer met de bussen naar hun ouders gebracht en was deze leuke dag ten einde. Wie weet tot volgend jaar.

Strandploeg

Ook voor de al wat oudere leden was er een Sinterklaasfeest. Omdat dit een week eerder gevierd werd, kon de Sint hier helaas niet bij zijn. De leden van de strandploeg hebben lootjes getrokken en voor elkaar een mooie surprise gemaakt. De Sint en zijn Pieten hoefden dus weinig te doen voor de strandploeg, al hebben ze toch een mooi algemeen gedicht gemaakt. De leden hebben allemaal veel tijd in zijn of haar surprise gestopt en deze avond was dan ook een groot succes. Nadat alle gedichten, surprises en cadeautjes waren uitgepakt werd er nog gezellig pepernoten gegeten met warme chocolademelk.