Vandaag heeft de strandploeg van de IJmuider Reddingsbrigade twee verre zwemmers gered. De meisjes waren te ver de zee in gegaan en hadden het behoorlijk koud.

Een oplettende kitesurfer had de melding gegeven en nadat de meisjes vanuit de uitkijk waren gelokaliseerd, zijn ze door één van de reddingsboten van de IJRB naar de kant gebracht. Ze maakten het verder gelukkig goed.

Eerder op de dag kreeg de IJRB twee keer te maken met een catamaran in de problemen. De eerste keer werd een omgeslagen catamaran gesignaleerd door de uitkijk van de IJRB. De catamaran kon niet meer worden teruggedraaid, omdat er teveel water in de mast zat. De catamaran is door de reddingsbrigade naar de kant gesleept en daar weer omgedraaid. De bemanning maakte het goed.

De tweede catamaran kwam in de problemen op zee ter hoogte van de bocht van de Zuidpier. De catamaran was zijn mast verloren. Twee reddingsboten van de IJRB zijn ter plaatse gegaan en zij hebben de catamaran teruggesleept naar de kant. Ook de bemanning werd in veiligheid gebracht.

Turn Up The Beach

Zaterdag 14 juli is de IJmuider Reddingsbrigade de gehele dag paraat geweest bij het Radio 538 dance-event Turn Up The Beach, wat op het strand bij IJmuiderslag werd gehouden.

Het evenement begon om 13.00 uur en de weersverwachtingen waren slecht. ’s Ochtends had het hevig geregend, maar gelukkig klaarde de lucht in het begin van de middag op en is het uiteindelijk de hele dag droog geweest.

De EHBO op het festivalterrein werd verzorgd door het EMS (Event Medical Service), maar de IJRB was beschikbaar voor assistentie ambulancevervoer en voor gebeurtenissen buiten het festivalterrein. De bezoekers moesten namelijk een flink stuk over het strand lopen vanaf het parkeerterrein of de bushalte van Seaport Marina.

Reddingspost De Waecker werd ook gebruikt als uitvalsbasis van de politie, die in groten getale aanwezig was.

Pas tegen het einde van het evenement kreeg de IJRB iets te doen. Enkele bezoekers moesten met enkelklachten terug worden gebracht naar het parkeerterrein en na afloop was er nog sprake van een vermissing van één van de festivalgangers.

Om half twee ’s nachts kon de strandploeg van de IJRB eindelijk naar huis.