De vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade hebben zondagmiddag 2 catamaranzeilers uit zee gered. De opvarenden waren van boord geraakt en hun catamaran werd door de wind meegevoerd richting het zuiden.

Een bewoner van een strandhuisje zag om ongeveer 15.30 uur dat één van de opvarenden een noodsignaal afstak. De strandhuisjebewoner belde direct met de reddingsbrigade. In de uitkijk van reddingspost De Waecker konden de catamaranzeilers met de verrekijker worden gesignaleerd. Er werd direct een boot van de IJRB de zee opgestuurd om de personen te redden. Deze boot was al aan het oefenen en was dus snel ter plaatse.

De eerste zeiler werd aan boord genomen en uitgevraagd. Intussen had de tweede opvarende opnieuw een noodsignaal afgestoken. Ook deze zeiler werd opgepikt door de boot van de IJRB.
Inmiddels was ook een tweede vaartuig van de IJRB ter plaatse en deze ging achter de afdrijvende catamaran aan. De catamaranzeilers werden ongedeerd op het strand afgezet en de catamaran kwam uiteindelijk vanzelf op het strand terecht, ter plekke opgevangen door andere leden van de kustzeilvereniging.

Later op de middag, om 17.45 uur, werd de IJRB nog gealarmeerd voor een kitesurfer in de problemen bij de Noordpier. Samen met reddingsboot Donateur van KNRM-station Wijk aan Zee werd een zoekslag gemaakt, maar de kitesurfer bleek al op de kant te staan. Ook een melding direct daarop van een kitesurfer in problemen ter hoogte van het strand van Heemskerk bleek uiteindelijk loos alarm.