Zaterdag 16 oktober 2010 is het nieuwe ledenforum van de IJmuider Reddingsbrigade officieel geopend. Het nieuwe forum vervangt de oude versie, die in 2003 geplaatst werd.

Het eerste IJRB-forum werd 1 januari 2003 geopend en werd zeer intensief gebruikt. In 2009 stond de teller op meer dan 240.000 berichten. Door een omzetting in de server waar het forum op stond, werd inloggen vanaf 2009 erg lastig. Het forum stierf een langzame dood.

Vanaf eind juni 2010 zijn Tim van der Kroef en Jeroen Groot, de webmasters van de IJRB, bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuw ledenforum. Het forum werd achter de schermen opgebouwd en ingericht. De laatste weken werd voor alle actieve leden van de IJRB een account aangemaakt.

Gisteren, op 16 oktober 2010, kregen de leden hun inlogcodes en daarmee werd het nieuwe IJRB-forum officieel geopend. Enkele leden hebben direct een kijkje genomen en al een aantal berichten geplaatst.

Het forum biedt de gelegenheid aan de actieve leden (instructeurs zwembad, strandploegleden en bestuursleden) om achter gesloten deuren informatie met elkaar uit te wisselen. Deze informatie is in diverse zogenaamde topics onderverdeeld. Er is bijvoorbeeld een topic voor de redactieleden van de IJRB Nieuwsbrief om ideeën uit te wisselen over het volgende exemplaar. Of een topic over gebeurtenissen tijdens de stranddiensten of het verloop van de zwemexamens.

Het IJRB-forum is alleen beschikbaar voor actieve IJRB-leden, op dit moment 114 mensen. Registratie en activatie van het account kan alleen gedaan worden door de webmasters.