Zoals ieder jaar begint een nieuw kalenderjaar voor de IJRB met de beveiliging van de jaarlijkse Nieuwjaarsduik.

Om 13:00 uur renden tussen de 500 en 600 mensen in badkleding de koude Noordzee in om fris het nieuwe jaar in te luiden. De IJmuider Reddingsbrigade stond paraat om eventuele slachtoffers direct te helpen.
Met strandploegleden in overlevingspakken en diverse EHBO’ers werd een oogje in het zeil gehouden. Enkele brigadeleden doken zelf ook het water in.

Gelukkig was ingrijpen niet noodzakelijk. Nadat iedereen de duik had voltooid, werden de warme kleding weer aangetrokken en konden de Nieuwjaarsduikers verder opwarmen in paviljoen Noordzee. Hier werd glühwein, erwtensoep en warme chocolademelk geschonken voor de deelnemers.

Na afloop van de Nieuwjaarsduik werd op reddingspost De Waecker de nieuwjaarsreceptie van de IJRB gehouden. Er werd teruggeblikt op 2011 en vooruitgekeken naar het nieuwe jaar.

Waarschijnlijk wordt komende maand het nieuwe reddingsvoertuig opgeleverd en voor 2012 staan veel veranderingen op de agenda wat betreft de opleidingen. Dit geldt zowel voor het zwembad als voor het strand. In het zwembad is de nieuwe lijn van Reddingsbrigades Nederland het afgelopen jaar al ingevoerd, maar dit zal in 2012 verder uitgebreid worden. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het opleiden van nieuwe zweminstructeurs.

Voor het strand zullen de veranderingen het komende jaar pas goed duidelijk worden, aangezien 2012 het eerste jaar gaat worden waarin de nieuwe opleidingslijn onderwezen wordt.

Verder hopen we natuurlijk op een goed jaar, met mooi weer en gezellige evenementen op en rondom het IJmuiderstrand. De IJRB is er in ieder geval klaar voor!