Zaterdag 29 mei organiseerde de IJRB voor de 2e keer de Jeugddag op het strand. Tijdens deze dag laat de reddingsbrigade de kinderen die zwemles volgen in het zwembad, zien hoe het allemaal te werk gaat op het strand.

Om half twaalf waren de brigadeleden op het strand om alles klaar te zetten. Rond kwart voor één kwamen de eerste kinderen al binnen. Na limonade en wat lekkers begonnen de activiteiten. Zo mochten de kinderen meevaren met de reddingsboot de Rescue II. En een rondje met de auto mee. Daarnaast bestond de dag ook uit een aantal spelletjes. En voor de kinderen die al voor de tweede keer op de Jeugddag waren was er een korte EHBO-les te volgen. Rond half vier kwamen de ouders binnen en werd er nog een korte show gegeven voor de kinderen en hun ouders. Na de demonstratie was de middag voorbij en gingen de kinderen met een kleine aandenken naar huis.

Na de reacties van zowel de ouders als de kinderen kunnen wij de Jeugddag tot een succes verklaren. Tijdens deze dag zijn foto’s gemaakt van de kinderen in de uitkijktoren van het hulpverleningsgebouw De Waecker.