Vanmiddag rond 16:00 uur heeft de IJRB een gewonde kitesurfer van het strand gehaald. Het ging om een man met waarschijnlijk zijn schouder uit de kom.

De man was net begonnen en bij zijn opstartmanoeuvre werd hij door de wind onderuit getrokken, waarbij hij hard op zijn linkerschouder viel. De bemanningsleden van de IJRB-boot, die net op het strand waren aangekomen na een patrouilleronde, konden de man op het strand assisteren.

Vervolgens is de man met de terreinwagen van de IJRB naar de reddingspost vervoerd. Daar werd de waarschijnlijkheidsdiagnose “schouder uit de kom” gesteld. Er werd een ambulance besteld, die de kitesurfer vervolgens meegenomen heeft naar het ziekenhuis.

Update:
De man is ’s avonds nog langsgekomen op reddingspost De Waecker om zijn kite-uitrusting op te halen. Hij bleek inderdaad een schouder uit de kom te hebben. Na repositie van de schouder in het ziekenhuis, was de pijn gelukkig behoorlijk gezakt. Hij maakt het verder goed en heeft de strandploeg bedankt voor hun snelle en adequate inzet.