Vanavond om 18:57 uur werd de IJRB gealarmeerd voor een persoon te water bij de Noordpier.

De strandploeg was nog op de post aanwezig, dus er kon direct een actie opgestart worden. Een snelle boot van de IJRB lag nog standby in de jachthaven. Deze werd direct bemand, terwijl er een tweede boot werd klaargemaakt.

De eerste boot was binnen een paar minuten ter plaatse. Het bleek te gaan om een jongen van ongeveer 8 jaar, die van de Noordpier te water was geraakt door de hevige wind. Hij lag in het water en hield zich boven water door zich vast te grijpen aan een trappetje van de Noordpier. De jongen werd aan boord genomen van de boot van de IJRB en werd vervolgens via de steiger aan de voet van de Noordpier naar de gereedstaande ambulance gebracht. De brandweer en politie hebben geassisteerd met het aan land brengen van het slachtoffer. Het slachtoffer werd vervolgens door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De IJRB-eenheden zijn vervolgens weer retour post gegaan. Naast de aanwezige strandploeg, kwam er ook nog een ruime hoeveelheid mensen van de alarmploeg op.

Update:
De IJRB heeft donderdag 11 augustus contact gehad met ouders van het slachtoffer. Het jongetje maakt het goed. Wel wilden de ouders nog even kwijt dat de jongen niet letterlijk van de pier is afgewaaid. Ze hadden last van het stuifzand dat over de pier waaide en toen de jongen zich omdraaide, is hij over het randje van de pier gestruikeld.