Vanmorgen rond kwart voor 12 werd de IJRB gealarmeerd in verband met een ongeval in het duingebied bij Duin- en Kruidberg.

De IJRB is met een quad en een voertuig van de politie over het strand ter plaatse gegaan. De terreinwagen van de IJRB is via de Heerenduinweg het duingebied ingegaan. De ambulance is ook via de weg het duingebied ingegaan om te gaan zoeken, maar dat bleek lastig, omdat veel paden waren afgesloten met paaltjes.

Het voertuig van de IJRB heeft een boswachter aan boord genomen om de paaltjes te openen. Inmiddels was de quad van de IJRB al ter plaatse bij de slachtoffers. Met een auto was de lokatie niet te bereiken vanaf het strand, dus het wachten was op de aanrijdende ambulance en reddingsbrigade. Het bleek te gaan om twee Duitse vrouwen die van een helling gevallen waren tijdens het fietsen.

In verband met de lastig te bereiken lokatie is ook de traumahelikopter nog gealarmeerd. De ambulance en de reddingsbrigade waren inmiddels ook ter plaatse en konden vervolgens met behulp van de zwaailampen de juiste lokatie doorgeven aan de helikopter.

Eén van de vrouwen is op de wervelplank afgevoerd naar het ziekenhuis, omdat zij pijn in nek en schouders aangaf. De andere vrouw had gelukkig alleen wat schaafwonden en is door de IJRB teruggebracht naar Hotel Duin- en Kruidberg.