Zaterdagmorgen is de alarmploeg van de IJmuider Reddingsbrigade en de KNRM Wijk aan Zee gealarmeerd door de kustwacht voor een persoon die door een overslaande golf op de Noordpier ten val was gekomen.

Om 10 minuten over 10 werd de vrijwillige alarmploeg door de kustwacht gealarmeerd voor een surfer in problemen bij de Noordpier. Na aankomst op de post werd direct een snelle reddingsboot gelanceerd in seaport marina. Eenmaal ter plaatse op ongeveer 100 meter van de kop van de Noordpier bleek het niet te gaan om een surfer, maar om een dame die door een overslaande golf op de pier ten val was gekomen. Twee golfsurfers waren de pier al opgeklauterd en verleenden hulp.

Eén bemanningslid van de reddingsboot is vervolgens ook de pier opgeklommen en heeft het slachtoffer onderzocht. Inmiddels waren een ambulance en het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM Wijk aan Zee aangekomen bij het begin van de Noordpier. Het kusthulpverleningsvoertuig heeft vervolgens het slachtoffer naar de ambulance overgebracht. De ambulance is richting het ziekenhuis vertrokken en de reddingsboten van de IJRB en KNRM en het kusthulpverleningsvoertuig zijn weer teruggekeerd naar hun thuisbasis.

Dat golven met deze omstandigheden over de Noordpier sloegen, is uitzonderlijk. De wind was noord-oost, kracht 4. Normaliter worden de pieren uit veiligheidsoverweging gesloten vanaf windkracht 6 uit westelijke, noordwestelijke of zuidwestelijke richting.