IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

18

Jan

2014

IJRB en brandweer helpen gevallen persoon

Om 11.50 uur werden de vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade gealarmeerd door de meldkamer van de brandweer via P2000. Omdat er op dat moment een EHBO-herhalingsles bezig was, kon de IJRB direct uitrukken.

Het bleek te gaan om een persoon die uitgegleden was op de Noordpier en tussen de blokken viel en vervolgens niet meer omhoog kon komen. De man had zichzelf niet verwond en kon zelf 112 bellen om de hulpdiensten te alarmeren.

De IJRB is met 2 boten ter plaatse gegaan. Het eerste vaartuig heeft een zoekslag langs de Noordpier gemaakt om de persoon te lokaliseren. De bemanning van de tweede boot heeft het hek op de Noordpier geopend om de brandweer en de politie door te laten.

De man is vervolgens door de ladderwagen van de brandweer omhoog getakeld en weer op de pier gezet. De IJRB heeft vervolgens het pierhek weer gesloten, nadat politie- en brandweervoertuigen de pier weer hadden verlaten.

Terug naar nieuwsoverzicht

1 reactie

  1. chow zegt: 23 Februari 2014, 09:56 uur

    goed bezig .ik kent de man niet maar jullie zijn de helden .complimenten. bedankt .ik vis ook vaak op de zuid pier .wie weet kan bij mij ook gebeuren . nog maal bedankt.

Laat een reactie achter