Zoals u weet, beveiligt de IJmuider Reddingsbrigade allerlei evenementen. Afgelopen weekend waren de ANWB kampeerdagen aan de Ouderkerkerplas. De IJRB had de taak om de activiteiten op het water te beveiligen.

In het weekend van 24 en 25 april beveiligde de IJmuider Reddingsbrigade de wateractiviteiten op de Ouderkerkerplas in Ouderkerk a/d Amstel. Met vier man, en de reddingssloep ging de IJRB naar het evenementen terrein. Om tien uur ging het terrein open en al gauw stroomde het vol met mensen, die zich kwamen informeren over mogelijkheden van het kamperen.

In overleg met de organisatie en het EHBO personeel had de IJRB zich verdeeld in twee groepjes van twee man. Twee leden beveiliging op het wateractiviteiten en de andere twee leden bij de activiteiten op de kant. De wateractiviteiten waren kanoën en zeilen met kleine zeilbootjes.

Ondanks de warmte en de brandende zon op zaterdag waren er maar een paar pleister bij de EHBO nodig en zijn er geen ongevallen gebeurt. Op zondag was het weer iets minder maar nog steeds druk bezocht. Ook op deze dagen waren er geen ongevallen, alleen een aantal kinderen die hun ouders kwijt raakten.

De ANWB schat dat er ongeveer 20.000 bezoekers waren op het tweedaagse evenement.

Zie ook de website van de ANWB Kampeerdagen: www.anwbkampeerdagen.nl