IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

19

Mei

2010

IJRB bergt zeehond uit jachthaven

Woensdagmiddag heeft de alarmploeg van de IJmuider reddingsbrigade, op verzoek van het team Eerste Hulp bij Zeehonden (EHBZ), uit de jachthaven in IJmuiden een overleden zeehond gehaald. De leden van de EHBZ kregen een melding dat er in de jachthaven aan de kant van de Zuidpier een overleden zeehond in het water zou liggen.


Toen de leden van de EHBZ ter plaatse kwamen bleek de zeehond tegen de blokken van de pier in de jachthaven te liggen, de zeehond was ook nog eens zo groot en zwaar dat de leden van de EHBZ de alarmploeg van de IJRB in kennis hebben gesteld.
De leden van de IJRB hebben hierop een rubberboot, SB-Cat, in de jachthaven te water gelaten en zijn ter plaatse gegaan. Na kort overleg is besloten de zeehond te slepen naar de botenhelling in de jachthaven omdat de zeehond daar gemakkelijk uit het water te halen zou zijn.

Na aankomst bij de botenhelling is de zeehond in een kuip gelegd en afgedekt. Omdat de zeehond zo groot was is deze kuip vervolgens op een trailer van een boot van de IJRB gelegd, zo is de zeehond vervoerd naar een destructiebedrijf in de regio

[image title="bergen-zeehond" size="medium" id="1851" align="center" linkto="default" ]

Terug naar nieuwsoverzicht

1 reactie

  1. Dave de Koning zegt: 23 Mei 2010, 12:47 uur

    Geachte leden YRB

    Bij deze willen wij jullie nogmaals bedanken voor de inzet en hulp van het EHBZ Team Velsen.ook jullie als vrijwilligers staan ook voor deze dieren klaar en de hulp er van,zonder jullie hadden wij nooit de zeehond kunnen bergen,alle mensen die geholpen hebben dank hier voor.
    Team EHBZ-Velsen

Laat een reactie achter