Zondag 22 februari 2009 werden de vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade voor de derde week op rij aangeroepen door de meldkamer ambulance middels C2000.

Het verzoek van de meldkamer ambulance was een strandkiter, die een pijnlijke enkel had, van het strand te halen. De strandkiter had zelf een ambulance gebeld, waarna de meldkamer ambulance de IJRB inschakelde.

De IJRB’ers gingen met de strandambulance ter plaatse. Bij strandpaal 3 bleek inderdaad een gewond persoon te liggen, die een pijnlijke enkel had en hier niet meer op kon staan. De IJRB’ers brachten de man en zijn maat naar zijn voertuig. Ze zijn daarna op eigen gelegenheid naar een dokter gereden.

In de wintermaanden is de IJRB elke zondag van 12:00 uur tot ongeveer 17:00 uur aanwezig op het strand om onder andere de vele bezoekers in de gaten te houden en indien nodig te oefenen. De IJRB is tijdens deze dag ook direct oproepbaar middels C2000 voor de ambulancedienst en de brandweer. Van deze mogelijkheid wordt veel gebruik gemaakt door de ambulancedienst. De IJRB’ers zijn buiten de uren dat zij op het strand zijn 24 uur per dag oproepbaar middels alarmontvangers.