De alarmploeg van de IJRB is zaterdagnacht ingezet om de brandweer te assisteren bij het blussen van een motorjacht in Seaport Marina.

Omstreeks kwart over een gingen de piepers van de alarmploeg af. De melding was assistentie brandweer bij brand aan een afgemeerd pleziervaartuig. Na enkele minuten kwam via de pager de aanvullende vraag van de brandweer om boten mee te nemen. Op het moment dat de eerste IJRB-leden in Seaport Marina aankwamen sloegen de vlammen al uit het schip. Op verzoek van de brandweer is een R2 gelanceerd die twee personen van een boot heeft afgehaald die achter de brandhaard lag. Het betrof de eigenaar van het brandende schip en een bewoner van een naastgelegen schip. Beide personen zijn voor controle aan de ambulancedienst overgedragen. Later bleek dat zij geen lichamelijk letsel aan de brand hadden overgehouden.

Het IJRB-vaartuig is tijdens de bluswerkzaamheden paraat gebleven om eventueel te water geraakte brandweermensen te kunnen helpen. Later heeft de brandweer vanaf de reddingsbrigade boot nog bluswerkzaamheden verricht. Het grootste deel van het brandende schip was toen al onder water verdwenen. De IJRB heeft nog even geassisteerd bij het uitleggen van milieuschermen om de vrijgekomen vloeistoffen op te vangen. Rond 4 uur in de ochtend waren de werkzaamheden klaar en zijn de 8 IJRB-leden weer naar huis gegaan.