IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

08

Feb

2012

IJRB assisteert brandweer bij brand paviljoen Beach Inn

De IJmuider Reddingsbrigade assisteert de brandweer bij een middel brand in strandpaviljoen Beach Inn bij IJmuiderslag.


Woensdagochtend even na half 10 ‘s ochtends ontving de brandweer en de IJmuider Reddingsbrigade een melding van de binnenbrand bij Paviljoen Beach inn op het IJmuiderstrand. De brandweer kwam met o.a. twee watertankwagens om de brand te bestrijden.

De IJmuider Reddingsbrigade heeft met 3 voertuigen de brandweerwagens begeleid naar de brand. Dit deed de IJRB via het strand, maar ook via een duinweg omdat niet alle brandweerwagens op het strand kunnen rijden.

Al snel bleek dat het paviljoen niet te redden was door de brandweer. De vlammen sloegen metershoog uit het pand. De omstanders zijn door de politie en IJRB-leden op afstand gehouden omdat er gevaar voor explosie was. Uiteindelijk zijn er enkele gasflessen ontploft wat een harde knal gaf.

De reddingsbrigade is bij branden op of rond het strand een assisterende eenheid en begeleidt en vervoert hulpverleners van en naar het incident. De reddingsbrigade kan eventuele slachtoffers opvangen. Bij dit incident bleek dat gelukkig niet nodig te zijn.

Update 18:00
Rond half 6 kreeg de IJRB een melding dat er weer kleine brandjes werden gezien bij het uitgebrande strandpaviljoen. De vrijwillige brandweer van IJmuiden heeft een nacontrole uitgevoerd.

Zie ook:
Brand bij strandpaviljoen Beach Inn [video] – IJmuider Courant
Video van explosies: Binnenbrand strandpaviljoen Beach Inn IJmuiden – Youtube / ernstje1
Foto’s: Beach Inn door brand verwoest – Ko van Leeuwen

Terug naar nieuwsoverzicht

Laat een reactie achter