De vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade hebben op zaterdag 12 juli 2014 de hele dag geassisteerd bij het dancefestival Turn Up The Beach van Radio 538.

Op het strand bij IJmuiderslag werd vorige week het festivalterrein opgebouwd en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: Turn Up The Beach!

Radio 538 organiseerde het evenement voor de vierde keer en wederom was de IJRB betrokken om waar nodig te assisteren, samen met een aantal andere hulporganisaties.
Op het terrein werd de EHBO verleend door EMS (Event Medical Service), maar de ervaring van de afgelopen jaren heeft geleerd dat ook de IJRB het druk heeft met behandeling van slachtoffers buiten het festivalterrein. Ook vervoer van slachtoffers van de tent van EMS terug naar de parkeerplaats is een taak voor de IJRB.

Tijdens Turn Up The Beach wordt door alle hulporganisaties goed samengewerkt. De IJRB werkt samen met brandweer, politie, ambulancezorg, gemeente Velsen, de beveiliging op het terrein, de verkeersregelaars en de organisatie van Radio 538. Elke paar uur wordt afgestemd hoe de situatie is en of er extra maatregelen nodig zijn.

Dit jaar verrichte de IJRB de volgende hulpverleningen tijdens het evenement: 3x behandeling wespensteek, 1x schelp verwijderd, 1x kneuzing rug, 5x EHBO/vervoer, 1x vermissing en 1x onwelmelding (waarschijnlijk door drugs). Halverwege de middag heeft de IJRB ook de brandweer nog geassisteerd bij een overstroming van het riool bij paviljoens Noordzee, Zilt en Zuidpier.

De instroom en uitstroom van de in totaal meer dan 15.000 bezoekers verliep dit jaar erg goed, zonder noemenswaardige verkeersopstoppingen. Binnenkort volgt nog een evaluatie met alle betrokken partijen, maar wat de IJRB betreft zeggen we: volgend jaar weer!