De vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade hebben vanochtend met verkeersregelaars, parcoursbegeleiders en EHBO-ers geassisteerd bij de 27e editie van de Pierloop Velsen. 

Tijdens deze editie vond de start voor het eerst plaats op de boulevard van strand IJmuiden aan Zee. Er waren 5 afstanden; de guppenloop (850 meter), de jeugdloop (2400 meter), 5 kilometer, 10 kilometer en 15 kilometer. De guppenloop vond volledig plaats op de boulevard, maar bij alle andere afstanden moesten de hardlopers ook het strand op. Langs het parcours stonden diverse Lifeguards om de lopers de goede kant op te wijzen. Ook reed er een auto van de reddingsbrigade mee over het strand. Daarnaast waren 3 brigadeleden als verkeersbegeleiders aanwezig op de toegangsweg richting het strand.

Tijdens de hardloopwedstrijd moest er 1 keer hulp worden verleend aan een persoon die onwel was geworden in bus 382 (Amsterdam-IJmuiden). Hiervoor moest er een ambulance komen, die veilig door het parcours moest worden geloodst.