1 januari stond in het teken van een frisse start, toen enkele honderden fanatiekelingen de kou trotseerden voor de traditionele nieuwjaarsduik.

De IJRB organiseert al jaren samen met Paviljoen Noordzee de Nieuwjaarsduik in IJmuiden. Noordzee zorgt voor herinneringen, de inschrijving en de voedselvoorziening en de IJRB zorgt samen met het Rode kruis voor de veiligheid. Op de hoogwaterlijn wordt een rode kruistent geplaatst en vanaf hier wordt een brede strook strand vrijgelaten voor de duikers. In het water bevinden zich dan enkele IJRB leden in overlevingspak om snel te kunnen ingrijpen indien iemand hulp nodig heeft. Tevens worden de twee hulpverleningsvoertuigen en het strandvoertuig van de politie paraat gehouden om eventuele slachtoffers direct te kunnen afvoeren.

Om 1300 uur klinkt de startsirene en zijn een duizendtal toeschouwers getuige van een sprint over 200 meter gevolgd door een duik in het 7 graden warme zeewater. De heenweg gaat voor menigeen sneller dan de terugweg. Toch is na een half uurtje het strand weer leeg. Iedereen laaft zich aan de soep en andere versnaperingen in Paviljoen Noordzee. Hoewel het fris was, heeft niemand koudeletsel opgelopen. De mensen van het rode kruis en de IJRB ruimen hun spullen op en laten het strand weer aan de wandelaars.