Dinsdagavond 19 mei 2009 rond half 8 kreeg de IJmuider Reddingsbrigade het verzoek bij het binnenmeer een persoon, die niet meer kon lopen, te helpen.

De teamleider van dienst van de IJmuider Reddingsbrigade kreeg telefonisch het verzoek van de eigenaar van strandpaviljoen Beach Inn te gaan kijken bij een klant.
De klant was vanaf het strandpaviljoen gaan lopen richting de parkeerplaatsen bij IJmuiderslag. Plotseling zakte de man in elkaar en kon niet meer lopen. Zijn partner is terug gegaan naar het strandpaviljoen om de eigenaar te alarmeren. Hij belde vervolgens de IJRB.

De teamleider van de IJRB schakelde telefonisch een IJRB’er in die op het strand aanwezig was. Deze ging met het terreinvoertuig YMD330 vanaf het strand richting IJmuiderslag om het slachtoffer te zoeken. De teamleider van de IJRB ging ook ter plaatse.

Toen het slachtoffer gevonden was op het fietspad, bleek dat deze last had van een acute hernia.
De IJRB’ers schakelden een ambulance in om het slachtoffer naar het ziekenhuis over te laten brengen voor medische controle.
Omdat de ambulance moeilijk bij het slachtoffer kon komen, werd hij door de IJRB vervoerd naar de openbare weg waar een ambulance uit Haarlem stond te wachten.