Op 14 februari 2010 kreeg de IJmuider Reddingsbrigade een melding over een ongeval op het strand, ter hoogte van strandpaviljoen Beach Inn. Het bleek te gaan om een man die een epileptische aanval gekregen had.

In de loop van de middag werden de strandploegleden opgeroepen middels C2000 door de meldkamer ambulancedienst. De 1e auto is gelijk naar het slachtoffer geredenom eerste hulp te verlenen. De bemanning van de 2e auto wachtte op het ambulancepersoneel dat aanrijdende was.

Eenmaal ter plaatse bleek het slachtoffer een epileptische aanval te hebben. De man was aanspreekbaar maar wel duidelijk verminderd bewustzijn. De reddingsbrigade heeft het slachtoffer in jassen en isolatiedekens gewikkeld omonderkoeling te voorkomen.

Toen de 2e auto met het ambulancepersoneel ter plaatse was. Heeft het ambulancepersoneel de behandeling overgenomen. Het slachtoffer is in de auto van de reddingsbrigade naar het parkeerterrein gevoerd. Vanaf daar is de man in ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Na het ongeval heeft de reddingsbrigade de honden van het slachtoffer opgehaald bij Beach Inn en meegegeven aan de partner van het slachtoffer.