Woensdag 5 oktober kwam er om 17.56 uur een piepermelding binnen bij de alarmploeg van de IJmuider Reddingsbrigade. Van de pager-melding was niet af te lezen over wat voor ongeval het zou gaan. Op het strand aangekomen bleek het te gaan om een kitesurfer die van 5 meter hoogte op het strand terecht was gekomen.

De IJRB heeft ter plaatse assistentie verleend aan het ambulancepersoneel. Samen met het ambulancepersoneel heeft de IJRB met een terreinwagen het slachtoffer over het strand vervoerd richting de ambulance. Hier is het slachtoffer verder werd behandeld. Het slachtoffer is uiteindelijk vervoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek en behandeling.

Weersvoorspelling

De weersvoorspelling met harde wind trekt vaak veel kitesurfers en andere windsporters naar het strand. Ook is de Zuidpier vaak in trek bij wandelaars en vissers met de harde wind. De IJRB houdt daarom de weersvoorspellingen ook elke dag goed bij. Zo is vandaag de Zuidpier in de ochtend al gesloten om ongevallen op de pier te voorkomen.