Om omstreeks 14:30 uur kreeg de IJRB een P2000-pagermelding voor ambulancevervoer. Het bleek te gaan om een kitesurfer die van hoogte gevallen was. De kitesurfer was op het strand aan het oefenen met zijn vlieger en werd opgetild door zijn vlieger en stortte vervolgens neer.

Direct zijn twee voertuigen van de IJRB ter plaatse gegaan, richting Beach Inn. Er werd een EHBO-er afgezet bij het slachtoffer en de eerste auto is de motorambulance gaan oppikken, die was aangereden op IJmuiderslag.

Twee andere ambulances reden aan op aanrijpunt Echo (rotonde Marina Seaport) en werden daar opgevangen door de andere wagen van de IJRB. Het ambulancepersoneel werd overgeladen en kon ook richting het slachtoffer.

Via de CPA-meldkamer werd duidelijk dat de traumahelikopter onderweg was. Inmiddels bleek het slachtoffer er redelijk slecht aan toe te zijn. De man was niet goed aanspreekbaar en erg onrustig. Hij lag in zijligging en had hierbij wel een vrije ademweg. De wervelkolom is gestabiliseerd door EHBO-ers en de traumahelikopter kon in de tussentijd landen op het strand.

Toen de arts van de traumahelikopter samen met het ambulancepersoneel het slachtoffer verder gestabiliseerd had, werd besloten om het slachtoffer niet over het strand te vervoeren, in verband met mogelijk nek- of rugletsel. Daarop werd besloten de patïënt met de helikopter af te voeren naar het ziekenhuis.

Het ambulancepersoneel werd vervolgens door de IJRB weer teruggebracht naar hun voertuigen en daarna werd de actie op post De Waecker nog even kort doorgesproken.