Afgelopen maandag heeft de IJRB net als voorgaande edities van Sail de uittocht van de Tallships beveiligd.
Net als bij de Sail in werden eenheden ingezet van de reddingsbrigades uit Haarlem, Heemstede, Wijk aan Zee Zaanstad en Zandvoort. In totaal werden vanaf 9 uur 19 varende eenheden ingezet. Zowel op het Noordzeekanaal als aan de buitenzijde.


Helaas viel de belangstelling zowel op de kant als op de water door het slechte weer erg tegen.
Waarop om 13:00 uur besloten werd de beveiliging af te schalen en terug te keren naar de Jachthaven. Inmiddels was de wind in sterkte toegenomen tot een windkracht 7-8 en werd de beveiliging aan de buitenzijde voortgezet.
In de loop van de ochtend was reeds de Zuidpier afgesloten echter dit verbod werd door een groot aantal mensen genegeerd en moest door de politie hier tegen worden opgetreden. Later op de middag werden ook de toeschouwers die zich bevonden op de landtong van de oude kop van de Zuidpier i.v.m. de wind en hoge water door de IJRB met hulp van de politie ontruimt. Gelukkig hoefde de IJRB verder niet in actie te komen. Omdat de meeste Tallships er voor kozen in de haven te blijven, kon rond 17 uur ook de beveiliging aan de buitenzijde beƫindigd worden.