Het tropische weekend lokte veel mensen naar het strand. De IJmuider Reddingsbrigade (IJRB) stond met alle beschikbare vrijwillige leden paraat en dat bleek zeker nodig te zijn. Dit weekend hebben de leden 170 keer hulp verleend aan de strandbezoekers.

Vrijdag begon het weekend met wat bewolking en een iets te harde wind, waardoor de drukte op het strand mee viel. Toch moest de IJRB al 29 keer eerste hulp bieden en één vermissing oplossen.

De echte drukte begon al vroeg op zaterdag. Gelijk zijn er 06-polsbandjes uitgedeeld aan de kinderen, zodat de ouders gebeld kunnen worden wanneer de kinderen de ouders kwijt zijn. Ondanks dat veel strandbezoekers gebruik maakte van de 06-polsbandjes, moest de reddingsbrigade 5 keer de ouders zoeken van vondelingen en 9 vermiste kinderen opsporen. In alle gevallen werden de ouders en kind snel herenigd. Op zaterdag hebben de vrijwilligers in totaal 66 keer hulp verleend.

Zondag was de drukste dag in jaren op het IJmuiderstrand. De parkeerplaats was enige tijd volledig vol en ook de fietsenrekken waren overvol. De leden van de reddingsbrigade waren vooral druk met schelpjes uit voeten te verwijderen en het behandelen van kleine wondjes. In de middag werd het binnen korte tijd hoog water. Hierdoor ontstond er gevaar voor spelende kinderen op de zandbanken. Door het opkomende water verplaatsten veel ouders de spullen, waardoor kinderen sneller zoek raakten. Met lopende patrouilles heeft de reddingsbrigade de strandbezoekers gewaarschuwd. Op zondag is er 67 keer eerste hulp verleend en zijn er 8 ouders met kinderen herenigd door hulp van de IJRB.