Zaterdag hebben een twintigtal vrijwilligers van de IJRB geholpen bij de intocht van Sinterklaas. Zij regelden het verkeer en beveiligden de kade.

’s Ochtends waren de vrijwilligers al bezig om voorbereidingen te treffen voor de intocht. Zo werden de hekken langs de rand van de kade geplaatst, werd de kade versierd met vlaggen en ging er een reddingsboot te water voor de beveiliging.

Vlak voordat Sinterklaas per stoomboot aankomt, sluiten de verkeersregelaars de Kanaaldijk af. Zo kunnen de bezoekers veilig de aankomst van Sinterklaas bekijken en kan de intocht beginnen. Langs de gehele route van de intocht worden de straten tijdelijk afgesloten door de IJRB’ers in samenwerking met de politie. Tevens lopen er in de stoet leden rond voor de beveiliging bij de wagens.

Levenloos lichaam aangetroffen
Toen de eerste leden op de kade aankwamen voor de voorbereidingen bleek er een lichaam te zijn aangetroffen in het water. In overleg met de politie, gemeente, het Sinterklaascomite en de IJmuider Reddingsbrigade is er besloten om het politie onderzoek uit te stellen en de intocht gewoon door te laten gaan. De locatie werd afgezet met extra dranghekken. Na de intocht is het lichaam geborgen door de politie en brandweer. Gelukkig hebben de bezoekers van de intocht weinig tot niks meegekregen van het incident.

De intocht zelf is zonder problemen verlopen.