De IJmuider Reddingsbrigade beveiligt verschillende evenementen. Vorige week was de IJRB met een boot bij een kitesurfwedstrijd in Velsen-Noord. Dit weekend heeft de IJRB op vrijdag- en zaterdagnacht een dance-evenement op het Forteiland beveiligd en zaterdag overdag de jaarlijks terugkerende 10 Mijl van IJmuiden.

Kitesurfwedstrijd

Zaterdag 10 april begon het kitesurfseizoen met een wedstrijd in Velsen-Noord. Zaterdag is de IJmuider Reddingsbrigade vanaf 12 uur aanwezig geweest met een boot en bemanning die tevens EHBO kunnen verlenen. Met een goede wind verliep de dag goed en zijn er veel kiters het water op gegaan om mee te doen aan verschillende wedstrijden. Zondag 11 april was het tweede deel van de wedstrijden. De IJmuider Reddingsbrigade was vanaf 10 uur aanwezig met een boot en auto. Omdat het een sterke noordoosten wind was heeft de organisatie besloten de start uit te stellen tot dat de wind meer noordelijk was. De oostenwind zou de kitesurfers te veel op zee drijven wat niet ten goede kwam aan de wedstrijd. Om 2 uur is de wedstrijd definitief afgeblazen en zijn de leden van de IJRB terug naar het IJmuiderstrand gegaan om daar de gewoonlijke stranddienst te ondersteunen.

Cape Fear

De nacht van vrijdag 16 april op zaterdag 17 april was er een dance feest op het Forteiland in IJmuiden. Voor het eerst in haar bestaan was dit mystieke eiland, dat door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst, de locatie van een heftig evenement waar het beste op het gebied van Hardcore, Early Rave, Oldschool en Goa/Psychedelic te horen is gebracht. Het feest dat georganiseerd werd door UDC verliep redelijk rustig. Op het feest hing een goede sfeer, alleen de heen- en terugreis wat werd gedaan door de partyboot Ocean Diva verliep niet vlekkeloos. De boot kon alle bezoekers tegelijk vervoeren, alleen het op en afstappen duurde langer dan verwacht. De organisatie biedt haar excuses aan de bezoekers voor het lange wachten. Deze avond zijn er 18 mensen gearresteerd wegens drugs bezit. De IJmuider Reddingsbrigade was aanwezig met een reddingsboot, maar heeft niet in actie hoeven te komen.

10 mijl van IJmuiden

Zaterdag 17 april werd de jaarlijkse 10 mijl van IJmuiden, ook wel de sloepenrace, gehouden. Dit jaar was het de twintigste keer dat de sloepenrace in het Noordzeekanaal is gehouden. De 69 sloepen roeien vanaf de zuidersluis naar de kruithaven en weer terug, dit is ongeveer 16 kilometer (10 mijl). De race is de grootste in het seizoen en word gezien als eerste meting en krachttraining voor de rest van het seizoen. Het was een prachtige dag met een zwakke wind en veel zon. De wedstrijd is gewonnen bij de Heren door de Orkaan uit Harlingen en bij de Dames door de West Arvada van Terschelling. De IJmuider Reddingsbrigade is mee gevaren met 3 reddingsboten en was op de kant aanwezig met een auto. Tevens waren er EHBO’ers van het Rode Kruis aanwezig om de roeiers op te vangen. De IJmuider Reddingsbrigade heeft niet in actie hoeven te komen.

Isla Electronica

De nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april was het feest Isla Electronica op het Forteiland, tevens georganiseerd door UDC. Isla Electronica bracht een zwoele mix van electro, minimal en techno op deze bijzondere lokatie. Dit feest was niet geheel uitverkocht en verliep net zoals de avond daarvoor rustig. Deze dag waren er 23 mensen gearresteerd wegens drugs bezit en zijn 9 mensen aangehouden wegens rijden onder invloed. De IJmuider Reddingsbrigade is de hele nacht aanwezig geweest met een reddingsboot, maar heeft ook deze avond niet in actie moeten komen.