Na verschillende EHBO-lessen op de vrijdagavond zijn vrijdag 22 april alle twaalf de kandidaten van de IJmuider Reddingsbrigade geslaagd voor hun EHBO-examen.

Voor leden van de IJRB is het zeer belangrijk te beschikken over een geldig EHBO-diploma. Het merendeel van de hulpverleningen op het strand bestaat uit het verlenen van eerste hulp (400-600 keer per jaar). Dit kan gaan om kleine snijverwondingen of kwallenbeten, maar ook om uitgebreide letsels of reanimaties. Ook in het zwembad kan het gebeuren dat er eerste hulp verleend moet worden.

Daarom organiseert de IJRB een EHBO-opleiding, waarbij het eenheidsdiploma van het Oranje Kruis behaald kan worden. Dit jaar hebben twaalf leden op vrijdagavond EHBO-les in het zwembad De Heerenduinen gekregen. Een ervaren instructeur leerden ze deze avonden vele verschillenden EHBO-onderwerpen. De kandidaten hebben geoefend met het verband aanleggen, reanimatie, te kijken naar verschillende symptomen en nog heel veel meer onderdelen.

Nadat de twaalf leden de theorie en de praktijk allemaal onder de knie hadden is er een examen gehouden op het hulpdienstengebouw De Waecker. Verschillende lotus slachtoffers, tevens examinatoren, moesten geholpen worden door de kandidaten. De kandidaten werden beoordeeld op hun theoretische kennis en de uitvoering.

Alle twaalf de kandidaten zijn na dit examen geslaagd en konden in het paasweekend gelijk worden ingezet op het strand voor verschillende EHBO’tjes.

De vereniging wil hen hiermee van harte feliciteren! De geslaagden zijn:
Sanne van Velzen, Hans van Velzen, Kim de Vlieger, Melissa Goris, Fernando Vlieland, Esther Pals, Amber Handels, Chris Pruiksma, Christopher Broek, Pernilla Groebe, Caroline Hoekstra en Gert Jan Pikee.