Vrijwilliger Fred Dictus is uitgeroepen tot ‘IJmonder van het Jaar 2012’. De jury en publieksstemmen hebben Fred tot winnaar gemaakt.

In november is Fred Dictus genomineerd voor IJmonder van het Jaar 2012 te worden. Hij is opgegeven door Ron de Vlieger, secretaris van de IJRB. Fred is al jaren vrijwilliger bij de IJmuider Reddingsbrigade. Onlangs is hij na 50 jaar gestopt met les geven. Fred is nog wel actief als strandploeglid en materiaalcommissaris.

Naast zijn werk bij de IJmuider Reddingsbrigade heeft Fred jarenlang de Sinterklaasintocht in IJmuiden georganiseerd namens het Sint Nicolaas Comité IJmuiden. Hij heeft altijd een goed humeur en staat voor iedereen klaar.

Na de eerste publieke stemronde is Fred Dictus samen met zes andere kandidaten door naar de finale gegaan. Tijdens het gala IJmonder van het Jaar op 21 januari in Landgoed Duin & Kruidberg moest Ron de Vlieger de jury overtuigen dat Fred IJmonder van het Jaar moet worden. De keuze van de jury telde even zwaar mee als die van het publiek.

Na het besluit van de jury is Fred als IJmonder van het Jaar 2012 verkozen. Fred is supertrots op zijn titel en geniet met een brede glimlach van alle aandacht. Het actieve leven zit in hem en hij zal dan ook nog lang doorgaan met het vrijwilligerswerk bij de IJRB.

Lees ook:
Nominatie IJmonder van het Jaar: Fred Dictus – IJmuider Courant
Fred heeft oeverloze energie – IJmuider Courant
En de IJmonder van het jaar is… Fred Dictus! – IJmuider Courant