Vrijdagochtend zijn er een aantal flesjes met een bijtende stof gevonden op het strand bij Zandvoort. De IJmuider Reddingsbrigade heeft op verzoek van de brandweer het IJmuiderstrand onderzocht.

Vrijdagochtend net voor 12 uur is de IJmuider Reddingsbrigade gevraagd om op het strand te zoeken naar witte 0,5 liter flesjes met een gevaarlijke stof er in. Deze flesjes waren eerder gevonden op het strand van Zandvoort. Het zou gaan om de stof trityleen tetramine, die wordt gebruikt om polyester te harden. De stof geeft een brandend gevoel als mensen het aanraken. Daarom is het advies om de flesjes niet aan te raken.

Met twee terreinwagens is de IJRB op het strand gaan zoeken naar deze flesjes, om het vervolgens op te laten ruimen door de brandweer. De wagens zijn gereden tot Parnassia in Bloemendaal, vanaf daar hadden andere collega’s al gezocht. Op het strand van IJmuiden zijn geen flesjes gevonden. Mochten mensen de flesjes nog vinden, dan wordt verzocht om contact op te nemen met de brandweer en de flesjes niet aan te raken.