Het was een drukke week voor de IJmuider Reddingsbrigade. De drukte begon op zondag 1 oktober tijdens de stranddienst. Vanwege de harde wind waren er veel (kite)surfers naar het strand van IJmuiden gekomen. In totaal heeft de strandploeg vier keer een kitesurfer moeten assisteren met het terug komen naar het strand. Tevens zijn verschillende kiteboarden herenigd met de surfers.

De drukte vervolgde zich in de week erna met drie alarmeringen in vier dagen.
Op dinsdag 3 oktober aan het einde van de ochtend werd de alarmploeg gealarmeerd voor een gevallen surfer op het strand. Samen met de ambulancedienst zijn de Lifeguards ter plaatse gegaan. De surfer is naar het ziekenhuis vervoerd.

Woensdag 4 oktober in de middag werd de alarmploeg weer gealarmeerd. Dit keer betrof het een persoon te water bij de Zuidpier. Vanwege de ernst van de melding werden naast de alarmploeg ook ambulances, een traumahelikopter, de brandweer en de KNRM gealarmeerd. Een lifeguard was snel ter plaatse en heeft het slachtoffer met een werpzak uit het water gered. De traumahelikopter, brandweer en KNRM hoefden niet ter plaatse te komen. Het slachtoffer is door de ambulancedienst ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Op vrijdag 6 oktober werd de alarmploeg gealarmeerd samen met de ambulancedienst en traumahelikopter voor een gevallen windsurfer. In eerste instantie zou de windsurfer nog in het water liggen, maar bij aankomst bleek deze al op het strand te zijn. De lifeguards hebben eerste hulp verleend tot de ambulancedienst en de traumahelikopter aanwezig waren. De ambulancedienst heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.