De maand mei was voor de vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade een drukke maand. In totaal zijn er 32 hulpverleningen verricht.

Kleine EHBO- gevallen
Doordat mei een aantal dagen mooi weer had, heeft de strandploeg buiten de reguliere openingsdagen de reddingspost geopend om stranddienst te draaien. Mooi weer betekent doorgaans veel strandgasten en veel strandgasten heeft tot gevolg dat er veel kleine hulpverleningen gedaan worden. In totaal zijn er in mei 21 kleine EHBO- gevallen behandeld.

Alarmeringen
De alarmploeg is in mei zeven keer gealarmeerd. In een aantal gevallen was dit loos alarm. Zo werden de vrijwilligers gealarmeerd voor een auto die te water zou zijn geraakt bij het Sluisplein in IJmuiden. Samen met brandweer, ambulance, politie, Marechaussee en KNRM IJmuiden is de IJRB uitgerukt om te zoeken naar deze auto en inzittenden. Nadat de meldkamer opnieuw contact had gezocht met de (buitenlandse) melder, bleek het een verwarring te zijn en had de melding niets met een te water geraakte auto in IJmuiden te maken.
Ook werd de alarmploeg gealarmeerd voor een watersporter die in problemen zou zijn geraakt. Uiteindelijk bleek dit om een supper (Stand Up Peddleboarder) te gaan die vanaf IJmuiden naar Zandvoort peddelde.
In drie gevallen is de IJRB wel echt in actie gekomen voor een watersporter. Dit waren kitesurfers die assistentie nodig hadden.

Ook waren er deze maand twee onwelmeldingen waarbij er een ambulance ter plaatse moest komen. Eénmaal is het slachtoffer met de ambulance mee naar het ziekenhuis gegaan en bij de andere hulpverlening kon het slachtoffer na controle van het ambulancepersoneel zelf weer naar huis.

Evenementen
Op 22 mei vond de Vissenloop plaats. Dit is een evenement waarbij wandelaars geld geven om mee te lopen met het wandelevenement. De opbrengst gaat naar KWF kankerbestrijding. De route ging onder andere over het strand. Op de reddingspost stonden de strandploegleden klaar om EHBO te verlenen indien dat nodig was. Het evenement is op het strand zonder bijzonderheden verlopen en er hoefde dus geen hulpverleningen verricht te worden.

Oefeningen
In de zomermaanden is de IJRB elk weekend op zaterdag en zondag preventief aanwezig. In de zomervakantie is de strandploeg bovendien doordeweeks aanwezig. Als er niets aan de hand is, zijn de strandploegleden naast het uitvoeren van hun bewakingstaak ook druk bezig met oefenen. Zo worden er nieuwe vaardigheden geleerd en worden er competenties bijgehouden. Deze maand werd er geoefend met hulpverleningen aan surfers en slachtoffers die zich bevinden tussen de blokken van de pier. Bovendien werd er geoefend met reanimeren.