Vandaag had de IJmuider Reddingsbrigade een drukke dag: het begon al met een P2000-alarmering vlak voor de opening van de dienstdag

Om kwart voor 12 werd de IJRB via P2000 gealarmeerd door de meldkamer ambulancedienst. Het bleek te gaan om een kitebuggiër bij IJmuiderslag, die door de wind omhoog was getrokken en toen de wind wegviel weer hard naar beneden is gevallen.

De eerste auto van de IJRB is samen met de politie ter plaatse gegaan om het slachtoffer te stabiliseren. De motorambulance was inmiddels ook al ter plaatse. De tweede auto van de IJRB heeft het ambulancepersoneel meegenomen. De kitebuggiër is op de wervelplank en met een nekkraag om afgevoerd naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, met de verdenking wervelletsel.

Gedurende de rest van de stranddienst had de IJmuider Reddingsbrigade het druk met kitesurfers en windsurfers, die vanwege de noordwestenwind massaal naar IJmuiden waren gekomen. Rond 3 uur ’s middags viel opeens de wind even weg, waardoor de IJRB enkele kitesurfers moest assisteren die niet meer terug konden komen naar de kust. Ook werd er assistentie verleend aan enkele (kite)surfers met materiaalpech.

De IJRB had de hele dag continu minimaal 2 boten op het water om een oogje in het zeil te houden.