Afgelopen weekend was er door de warme temperaturen veel bezoek op het IJmuiderstrand. Voor de IJRB dus genoeg te doen.

Zaterdag
Zaterdag was een warme dag met een temperatuur van 23 graden en weinig wind, een mooie dag om naar het strand te gaan. De IJmuider Reddingsbrigade had al snel zijn mobiele hulppost op het strand gezet. Daar hebben de leden veel schelpjes uit de voeten moeten halen. Tevens waren er twee kinderen tijdelijk vermist, de vermissingen werden dankzij de IJmuider Reddingsbrigade snel opgelost. Daarnaast waren er ook twee kinderen zijn/haar ouders kwijt. De leden hebben de kinderen gerust gesteld en samen gezocht naar de ouders. Ook deze kinderen waren snel herenigd met hun ouders/verzorgers. De IJmuider Reddingsbrigade heeft deze dag met veel leden een lange dag gemaakt.

Zondag
Zondag is een vrije dag voor veel mensen. Door het mooie weer waren de leden al om 9 uur ’s ochtends begonnen met het klaarmaken van de mobiele hulppost en boten. Om 10 uur zaten de leden op het strand en hebben daar weer verschillende splinters uit de voeten moeten halen. Zondag waren er vier vondelingen en twee vermissingen, in alle gevallen kon het snel opgelost worden met de hulp van de IJmuider Reddingsbrigade.
In de ochtend was er IJRB 2 cursus, in deze cursus leren de cursisten hoe ze met de vaartuigen van de Reddingsbrigade moeten omgaan. Na de cursus zijn er aantal cursisten gebleven om te helpen met de stranddienst.