Zaterdag om 12:00 uur werd de jaarlijkse collecte gelopen, om geld op te halen voor de IJRB. De strandploegleden hebben gecollecteerd bij de strandhuisjes, op de camping en bij de paviljoens en appartementen. In totaal is er ruim 1000 euro opgehaald.

Zaterdagmiddag kwam er op post De Waecker een melding binnen van een man die onwel zou zijn geworden op het parkeerterrein. De man zou bewusteloos zijn geraakt. De IJRB is ter plaatse gegaan met een lopende patrouille en een terreinwagen. Bij aankomst was het slachtoffer, een man van ongeveer 90 jaar, weer bij kennis. De IJRB heeft direct een ambulance laten komen. Een tweede ambulance was ook aanrijdend. Toen de man opnieuw flauw viel, is de tweede ambulance ook met spoed richting het parkeerterrein gekomen. Gelukkig kwam de man al snel weer bij. Hij is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Ook zondag kwam er een onwelmelding binnen bij de IJRB. Het ging om een man die bewusteloos was geraakt op een zeilboot in de jachthaven. Ook deze man was gelukkig weer snel bij kennis. Hij gaf aan hartklachten te hebben en is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Op het moment dat dit slachtoffer in de ambulance werd gereden, kwam er een tweede melding binnen. Een persoon op het kleine strand zou een gebroken enkel hebben. De IJRB is ter plaatse gegaan voor opvang en vervoer van het slachtoffer naar de ambulance. De ambulance is ook met deze persoon naar het ziekenhuis gereden.

Al met al een bedrijvig weekend voor de IJRB. Ook de hulppost op strand Velsen-Noord is het hele weekend open geweest.