De IJmuider Reddingsbrigade is vandaag voor de derde keer in drie weken gealarmeerd door de meldkamer Brandweer, omdat een hond van de Noordpier te Velsen-Noord was gevallen. Alledrie de hondjes zijn gered uit het water.

Woensdag 17 februari was de eerste in deze reeks, het hondje dat te water was geraakt bij de Noordpier is gered door een voorbij varende vissersboot. De kapitein zag namelijk de reeds gealarmeerde brandweer op de pier staan en heeft daar zijn hulp aangeboden. Voordat de IJRB ter plaatse was,  had de vissersboot de hond al gered.

Zondag 28 februari was het weer raak. De pagers van de IJRB gingen af met de melding: PRIO 2 NOORDPIER VELSEN-NOORD DIER TE WATER. Direct heeft de dienstdoende teamleider contact opgenomen met de Brandweer Meldkamer. Deze wist te vertellen dat er een hond in het water was gesprongen bij de Noordpier in Velsen-Noord en dat er een voertuig van de Douane op de pier de hond in de gaten hield. De teamleider van de IJRB heeft hierop direct een boot te water gelaten om de hond te redden. Voordat de IJRB ter plaatse kwam is de hond al gered door de passerende loodstender Enterprise.

Vandaag was de laatste in de reeks. Wederom gingen de pagers van de IJRB af dit keer met de melding: PRIO 1 NOORDPIER VELSEN-NOORD ALARM RB IJMUIDEN [ RBYMD320 ]. De IJRB is dit keer samen met de reddingsboot Valentijn van KNRM station Wijk aan Zee gealarmeerd. De loodstender Enterprise was wederom als eerste ter plaatse, een bemanningslid van de loodstender is het ijskoude water in gesprongen om de hond te redden en is met de hond overgestapt op de Valentijn. De Valentijn heeft de eigenaar van de hond opgepikt op een steiger aan de Noordpier. Samen met de eigenaar is de Valentijn doorgevaren naar de haven van IJmuiden alwaar de dierenambulance het hondje heeft gecontroleerd.

Hoe het nu met de honden gaat, is bij ons onbekend.
De IJRB staat 24 uur per dag 7 dagen in de week klaar voor mens en dier.