Vandaag werd in IJmuiden een examen waterhulpverlening georganiseerd, waar 3 kandidaten aan mee deden: 1 kandidaat deed examen voor Lifeguard, 1 voor Lifeguard Chauffeur en 1 voor Lifeguard Schipper. 

Het eerste examenscenario betrof een bootje met motorproblemen tussen de pieren, waarbij 1 opvarende over boord was gesprongen om richting het kleine strand te zwemmen om hulp te halen. De tweede opvarende zat nog aan boord. Deze examenopdracht was primair voor de kandidaat Lifeguard Schipper. Hij ging met een snelle reddingsboot vanuit de jachthaven ter plaatse om hulp te verlenen. Het zwemmende slachtoffer werd aan boord genomen en het bootje werd, inclusief de opvarende, naar de jachthaven gesleept. Na afloop moest de kandidaat nog een mondelinge toelichting geven op zijn handelen. Ook kreeg hij nog een mondeling examen over postwerk en over een multidisciplinaire inzet.

In een tweede scenario werden de kandidaat Lifeguard en Lifeguard Chauffeur ingezet. Hier was een surfer gewond geraakt. Hij zat op zijn surfplank met een arm uit de kom. De Lifeguard heeft zijn bemanning richting de surfer gestuurd en de actie verder vanaf de kant gecoördineerd, samen met de kandidaat Lifeguard Chauffeur. De chauffeur heeft vervolgens het slachtoffer zittend vervoerd richting de reddingspost voor verdere hulp. Ook hier moesten de kandidaten na afloop een toelichting geven en nog een mondeling examen afleggen.

De drie kandidaten zijn allemaal geslaagd voor hun examen, waarmee wij ze natuurlijk van harte feliciteren!