Zoals elk jaar beveiligde de IJmuider Reddingsbrigade ook dit jaar de intocht van Sinterklaas in IJmuiden.

Dit jaar was de intocht ’s avonds en kwam Sinterklaas pas rond 16:00 aan in IJmuiden. De leden van de IJmuider Reddingsbrigade en het Sint Nicolaas Comité hadden daardoor de hele dag om alles voor te bereiden. De hekken werden vrijdagmiddag al klaar gezet en zijn zaterdag op de juiste plek neergezet. De vlaggen werden opgehangen en de leden kregen nog één keer te horen hoe de dag ging verlopen.

’s Middags stonden de leden van de IJRB klaar bij de loskade om bij de kade te beveiligen. De Kanaaldijk werd afgesloten door bevoegde verkeersregelaars van de IJRB. Nadat Sinterklaas was aangekomen en hartelijk welkom was geheten, is de lichtjes optocht begonnen. Vanaf de loskade is Sinterklaas vergezeld door muziek en vele Zwarte Pieten naar het Marktplein gereden en later via de Lange Nieuwstraat naar het Plein 1945. Alle wegen werden afgesloten door de verkeersregelaars van de IJRB en door de politie.

Het einde van de tocht werd spectaculair afgesloten door een vuurwerkshow. Na de show werden de wegen vrij gegeven en werden alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun hulp.

De intocht is goed verlopen, de IJRB en Sint Nicolaas Comité kijken terug naar een geslaagde intocht. De leden van de IJRB werden enkele keren aangesproken omdat de kinderen de ouders kwijt waren, of andersom. Gelukkig konden in alle gevallen de verzorger en kind weer snel herenigd worden.