Het is al een aantal dagen warm weer, wat veel mensen op hun vrije dag naar het strand brengt. Ook de vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade zetten zich in op deze warme dagen. Hoewel het zomerseizoen voor de reddingsbrigade nog niet is begonnen, waren er i.v.m. het warme weer toch strandwachten naar het strand gekomen, om indien nodig, hulp te kunnen verlenen. De hele dag door zijn er diverse EHBO-gevalletjes geweest en zijn er een aantal kinderen hun ouders kwijt geraakt.

Om 12.00 uur begonnen de eerste EHBO-gevalletjes en waren er al een aantal kinderen nabij een strandpaviljoen hun ouders kwijtgeraakt. Leden van de IJRB hebben geholpen om de ouders en kinderen weer te herenigen.

Ondanks het koude water waren er toch een paar waaghalzen die het aandurfden om een paar slagen te gaan zwemmen. De meeste kwamen al weer snel terug om in de zon weer op te warmen. De Reddingsbrigades in Nederland waarschuwen strandgasten om niet te lang in het koude water te blijven, in verband met onderkoeling en spierkrampen.

Om 14.14 uur zag één van de strandwachten een auto op het parkeerterrein die benzine lekte, hiervoor is de brandweer gewaarschuwd. In verband met de warmte heeft een voertuig van de reddingsbrigade bij de auto paraat gestaan met brandblussers totdat de brandweer gearriveerd was. Al snel bleek dat de brandstoftank helemaal tot aan de rand was volgetankt en dat door de warmte de brandstof was gaan uitzetten en vervolgens uit de tank begon te lopen. Nadat de brandweer de gelekte benzine probeerde op te vangen, in speciaal daarvoor bestemde zakken, kwam gelukkig de eigenaar van de auto ter plaatse. Deze was vanmorgen gaan vissen op de zuidpier. Nadat de eigenaar de brandstoftank had geopend, heeft de brandweer met een pompje wat benzine uit de tank gehaald totdat het lekken gestopt was. Hierna konden de eigenaar en de brandweer hun eigen weg voor volgen.

Om 16.45 uur kwam er een Duitse toerist bij de reddingsbrigade met een dik onderbeen. Ze bleek in het water gestruikeld en had bijna direct hierna een grote bult op haar been. Na kort onderzoek bleek dit vermoedelijk veroorzaakt te zijn door een steek van een pieterman (dit is een vis die zichzelf in het zand graaft in ondiep water; baders lopen hierdoor de kans om op een pieterman te trappen). Een steek van een pieterman kan langdurig hevige pijn veroorzaken als deze niet snel behandeld wordt, maar is niet dodelijk of giftig. Direct heeft de reddingsbrigade een bak met warm water gemaakt zodat de steek behandeld kon worden. Na circa 30 minuten begon de pijn af te nemen. Na overleg met een arts is uiteindelijk besloten om de vrouw voor controle naar het ziekenhuis door te sturen.

De IJmuider Reddingsbrigade is het gehele paasweekend actief op het IJmuiderstrand.