IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

15

Aug

2010

Catamaran in de problemen

Tijdens een rustige stranddienst kreeg de reddingsbrigade IJmuiden rond kwart over twee een melding over een omgeslagen catamaran.


Een SB-cat werd gelijk ter plaatse gestuurd. Het bemanningslid van de catamaran, die zich nog bij het vaartuig bevond, had een noodsignaal afgestoken. Hij bleek ongedeerd te zijn maar meldde dat er nog twee personen in het water lagen. De man is later door reddingsbrigade Bloemendaal en de KNRM in veiligheid gebracht.

Reddingsbrigade IJmuiden ging op zoek naar de overige bemanning van de catamaran. Na een korte zoektocht werd één van hen aan boord genomen en naar de kant gebracht. Deze man had ook een noodsignaal afgestoken. Het derde bemanningslid is door een andere catamaran uit het water gehaald. En is daarna opgepikt door de brandweer.

Nadat alle bemanningsleden in veiligheid waren gebracht, is de actie beëindigd. De reddingsbrigades hebben de catamarans teruggebracht naar de Kust Zeil Vereniging. De opvarenden van de catamaran zijn meegegaan naar de Waecker voor een controle door het ambulancepersoneel.

Tijdens de opstart van de alarmering zijn ook de pagers afgegaan. Zowel reddingsbrigade IJmuiden als Bloemendaal werden opgeroepen. Maar ook de KNRM, brandweer en een ambulance waren erbij betrokken.

Terug naar nieuwsoverzicht

1 reactie

  1. Wout zegt: 16 Augustus 2010, 12:51 uur

    De complimenten voor deze actie. Zowel de alarmeringsprocedure als de inzet waren zeer profesioneel. Ik heb begrepen dat er zelfs al een politieheli. onderweg was. De afhandeling bij de begeleiding van de “slachtoffers” en de hulp bij het in veiligheid brengen van de cat’s verdient een pluim! Ter info. het vrouwelijke slachtoffer was aardig geschrokken van dit avontuur en de mannelijke opvarende heeft een blessure aan de enkel opgelopen tijdens het richten van de catamaran.
    Reddingsbrigade bedankt!!

    Wout, havenmeester KZVV.

Laat een reactie achter