Vrijdagochtend 11 juni omstreeks 6 uur werd onze Teamleider van Dienst gebeld door één van de opvarenden van een klein schip dat zij met motorproblemen tegen de buitenzijde van de Zuidpier geslagen waren. Tijdens het vissen was de motor afgeslagen. Bij het proberen te starten van de motor, brak het trekkoord af en kon de motor niet meer gestart worden. Door de wind en stroming zijn zij tegen de Zuidpier aangeslagen.

Onze Teamleider van Dienst heeft contact opgenomen met de meldkamer om onze alarmploeg en de KNRM te alarmeren. Een voertuig en reddingsboot van de IJmuider Reddingsbrigade en een reddingsboot “De Donateur” van de KNRM Wijk aan Zee zijn ter plaatse gegaan.

De twee opvarenden waren al zelfstandig op de blokken van de Zuidpier geklommen en waren ongedeerd. Er is door de lifeguards van de IJmuider Reddingsbrigade een sleepverbinding gemaakt met de KNRM reddingsboot “De Donateur”. De boot is terug gesleept naar de jachthaven Seaport Marina en de opvarenden zijn meegegaan met het reddingsbrigadevoertuig voor een kop warme thee in het hulpdienstengebouw.

Video