Zondag zijn 11 containers van een vrachtschip overboord geslagen. Tien daarvan zijn aangespoeld op het IJmuiderstrand, één container is nog zoek.

Zondagochtend werd de IJmuider Reddingsbrigade geïnformeerd over de aangespoelde containers op het IJmuiderstrand. Ongeveer 2 kilometer uit de kust zijn de zeecontainers van een vrachtschip overboord geslagen. De containers waren leeg, waarvoor er voor de IJRB geen assisterende taak nodig was.

’s Middags heeft de IJmuider Reddingsbrigade nog gezocht naar de elfde container, maar deze is niet gevonden. Ondertussen werden de andere containers door een bergingsbedrijf van het strand afgehaald. De gehele dag is er gewerkt om de containers uit het water te halen en naar de parkeerplaats te verplaatsen.

De IJmuider Reddingsbrigade heeft na het zoeken nog een journalist naar de aangespoelde containers gebracht voor een verslag ter plaatse. Aan het einde van de avond zijn alle containers van het strand afgehaald en staan opgeslagen op de parkeerplaats van het IJmuiderstrand.