Vrijdag 14 mei hebben 38 kinderen afgezwommen voor een ABC-diploma. Allemaal zijn ze geslaagd en daarmee willen wij hen van harte feliciteren!

Buiten kregen de kinderen in gezelschap van onze mascotte Kiko hun diploma uitgereikt. Niet alleen Mark Rutte heeft radicale ideeën voor meer transparantie. Daarom zullen we meteen toegeven dat deze coole boot en auto er niet alleen stonden, omdat ze het goed doen op Insta. Het was met name een verleidingspoging in de hoop dat de kinderen bij ons blijven zwemmen en ons later als redders komen helpen op het strand. Wij zien namelijk grote potentie in deze groep stoere zwemmers; schoolslag, rugslag, borstcrawl, rugcrawl, drijven, onderwater zwemmen, achterover of met een koprol het water in vallen en natuurlijk watertrappen. Allemaal in één examen. Dat is wel wat anders dan hun ouders vroeger moesten doen. Van versoepelingen is in dit geval geen sprake.

Ook de examinator en de controleur van de NRZ waren content. Dat ze tevreden waren, was volgens B-kandidaat Xander logisch, want ze kunnen gewoon heel goed zwemmen. Duidelijke taal; dat kunnen we bij de Reddingsbrigade goed gebruiken, bijvoorbeeld bij het communiceren met de portofoons.

Kortom, we hopen dat deze stoere, maar ook lieve groep jongens en meisjes later wellicht als Lifeguards met ons de stranden van Velsen willen bewaken. Niks functie elders, functie bij ons.

Geslaagden afzwemmen ABC-zwemmen