Vervangende opdrachten voor het zwemmen

Wij willen niet dat jullie het zwembad en de reddingsbrigade te veel gaan missen, daarom gaan wij voorlopig iedere vrijdagavond een opdracht online plaatsen. Zo kan iedereen thuis toch met de reddingsbrigade bezig kan zijn. De opdrachten zijn voor kinderen vanaf diploma C, maar sommige opdrachten kunnen ook door jongere leden gedaan worden.

Week 1: Bingo

Hallo lieve jongens en meisjes,

Wat is alles gek hé. Geen school, geen sporten en geen hobby’s. Opeens moeten we allemaal thuis blijven. Thuis ben je al met school bezig, maar hoe zit het dan met je sport of je hobby? We kunnen nu niet zwemmen in het zwembad. Daarom hebben we opdrachten voor thuis voor jullie bedacht. Zodat je ook met je sport bezig kunt zijn. We kunnen van je huis geen zwembad maken, maar we doen net alsof! Wel voorzichtig zijn hoor.

Elke vrijdag om 19.00u (dat is de avond waarop je zwemt) komt er een opdracht over het Reddingszwemmen online. Deze opdracht kun je op Facebook vinden, maar ook op deze pagina. Elke week is de opdracht anders. We zouden het leuk vinden om een foto te zien terwijl je de opdracht doet. De foto kan je bij de opmerkingen plaatsen of naar ons mailen (jeugdcommissie@ijrb.nl). Hoe meer foto’s, hoe gezelliger en dan zien we elkaar ook.

Vandaag de eerste opdracht en we spelen Bingo. Het doel is om bij Bingo alle vakjes weg te strepen. Op deze Bingokaart zie je allemaal opdrachtjes. In de aankomende week ga je proberen zoveel mogelijk opdrachtjes te doen. Wie doet alle opdrachtjes en streept alle vakjes af? Heb je alle vakjes vol, dan heb je Bingo! Veel plezier.

Groetjes,
De Jeugdcommissie

Week 2: Memory

Dag lieve jongens en meisjes,

We hopen dat jullie veel plezier hebben beleefd aan onze thuisopdracht van vorige week. Wijzelf hebben er in ieder geval veel lol aan beleefd om te oefenen met de verschillende bingo-opdrachten (zie de foto’s). Tja wat zal ik zeggen, wij moeten ook wat als we jullie zo lang in het zwembad moeten missen. Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie reacties, opmerkingen en ook verbeterpunten,

Vandaag is het tijd voor de tweede opdracht! Deze week spelen we een actieve vorm van memory! Het doel van de memory is om zoveel mogelijk paren (= twee dezelfde kaartjes) te verzamelen. Hoeveel kaartjes kun jij onthouden? We hebben in de uitleg twee spelvarianten beschreven waardoor je tegen jezelf kunt spelen, maar ook kunt spelen met een ander. Als je samen speelt, let dan wel op de afstand die je bewaard tussen elkaar. Wanneer je je eigen tijd aan het verbeteren bent, houdt ons dan op de hoogte door in een reactie hieronder je snelste tijd te laten weten. Wie weet kunnen we dan elkaars tijden proberen te verslaan op een afstand!

We zouden het super leuk vinden als je ons op de hoogte houdt over hoe de opdrachten gaan en ook foto’s/filmpjes zijn meer dan welkom. Dan houden we toch nog een beetje contact met elkaar.

Succes met oefenen en een heel fijn paasweekend!

Lieve groetjes,
De jeugdcommissie

Week 3: De nieuwe reddingspost

Dag lieve jongens en meisjes,
 
Het is weer tijd voor onze wekelijkse opdracht! Dit keer kunnen jullie jezelf helemaal uitleven en creatief bezig zijn.
Veel van jullie kennen onze reddingsbrigade post op het strand wel, maar ooit zal het tijd worden voor een nieuwe post.
Wij zijn heel erg benieuwd hoe jullie reddingsbrigadepost eruit zou zien.
 
De opdracht van deze week is dan ook om aan ons te laten zien hoe de post er volgens jullie uit zou moeten zien.
Hoe moet dat dan, vragen jullie je misschien wel af… Dat is het leuke aan deze opdracht: alles is goed en je mag alles zelf bedenken!
Je kan bijvoorbeeld een tekening maken, met lego/blokken bouwen, een beschrijving maken, kleien, een plattegrond maken, schilderen, stoepkrijten, met zand bouwen of misschien kan jij wel heel goed op de computer tekenen. Dus onthoudt, alles is goed en wij zijn razend benieuwd met welke kunstwerken jullie komen! Jullie kunnen een foto van je kunstwerk in de reacties op Facebook achterlaten of een mail sturen naar jeugdcommissie@ijrb.nl.
 
De juffen en meesters zijn in ieder geval al met de opdracht aan de slag gegaan. Om jullie een voorbeeld te geven, hebben we de foto’s van de kunstwerken toegevoegd.
 
Wij wensen jullie veel plezier en succes!
 
Lieve groetjes,
De Jeugdcommissie

Week 4: Bouw je eigen auto en boot

Hallo redders,

Genieten jullie ook zo van het lekkere weer? Hebben jullie deze week nog onze Reddingspost gemaakt? Ja, deel je nog even het resultaat?

Deze week gaan we een bouwplaat maken. Wat is een bouwplaat? Een bouwplaat is een stuk karton of papier met daarop een bouwtekening. De bouwtekening kun je in elkaar zetten en dan heb je een 3D model. Je kunt onze boot of onze auto namaken. Maar let op, de bouwplaat is lastig. Misschien kunnen je ouders of broer/zus helpen.

Wat heb je nodig?
– Je gekozen bouwplaat;
– Een schaar;
– Lijm.
– En ook wel geduld.

Maak je een mooie foto?

Heel veel succes!

 
Lieve groetjes,
De Jeugdcommissie

Week 5: Zoek de gevaren!

Hallo allemaal,

Hebben jullie fijn vakantie? Uitrusten is heel belangrijk. Vandaag geen knutsel, of doe opdracht, maar een zoekplaatje. Op dit zoekplaatje zie je van alles gebeuren. Alleen zijn een aantal gebeurtenissen erg gevaarlijk. Kan jij de 20 gebeurtenissen vinden die gevaarlijk zijn? Heb je ze gevonden? Dan kan jij een echte lifeguard worden, want jij ziet het gevaar en kan ingrijpen. Heel veel succes.

Lieve groetjes,
De Jeugdcommissie

Week 6: Ganzenbord

Goedenavond lieve kinderen,

Het is vanavond weer tijd voor een nieuw reddingsbrigadespel. Vandaag gaan we ouderwets ganzenborden met elkaar. Ganzenbord is al een heel oud spel en wordt gespeeld met een bord (zie afbeelding), pionnen en een dobbelsteen. Doel is dat jij als eerst bij de eindstreep komt. Dat lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Onderweg kom je allemaal vakjes tegen die voor ellende zorgen.

We hebben het spel op drie verschillende niveaus (zie hieronder). Kies het niveau waar jij voor zwemt. Print het blad uit, zoek pionnen en een dobbelsteen. Pak er wat lekkers bij en spelen met elkaar. Heel veel plezier.

Lieve groetjes,
De Jeugdcommissie

Week 7: Domino

Lieve jongens en meisjes,

Jullie zullen wel merken dat je steeds meer mag. Misschien ga je alweer naar school en sport je al lekker buiten. Ook het zwembad is open en wij zijn druk bezig om te kijken hoe we je kunnen lesgeven. We moeten goed rekening houden met alle regels die er zijn, zo kunnen we ervoor zorgen dat we gezond blijven. We houden je op de hoogte.

We zijn alweer bij opdracht nummer 7 beland. Deze week hebben we een dominospel voor jullie klaargezet. Het spel Domino is al heel oud. Vraag maar aan een volwassene, die kan je zeker helpen. Het dominospel kun je hieronder vinden. Bekijk de plaatjes eens heel goed. Herken je ze al?? Het zijn allemaal materialen die we bij de reddingsbrigade gebruiken. Ben jij als eerst al je stenen kwijt? Dan ben je de winnaar!

Heel veel plezier.

Week 8: Kwartet

Dag lieve jongens en meisjes,

Vanavond is het zover en gaat er eindelijk weer gezwommen worden. Wat hebben wij jullie gezelligheid gemist! Vanavond plaatsen wij onze laatste IJRB thuisopdracht. We hopen dat jullie de opdrachten thuis leuk vonden en dat jullie daardoor het zwembad iets minder hebben gemist.

De opdracht van deze week is Kwartet! Een kwartet is een setje van 4 kaarten die bij elkaar horen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk setjes van 4 kaarten te verzamelen. Diegene die de meeste kwartetten verzameld heeft, is de winnaar!

Met dank aan Reddingsbrigade Nederland zijn de kwartetkaartjes in thema van de Reddingsbrigade: zoals gevaren, vlaggen, zwemslagen, bevrijdingsgrepen en reddingsmiddelen. Komen deze onderwerpen jou na zo een lange tijd nog bekend voor? Zo niet, dan wordt je kennis tijdens het spelen ook weer opgefrist.

Tot gauw in het zwembad!

Liefs,
De Jeugdcommissie

Knutselen

Naast de opdrachten hebben we ook een paar knutsels voor jullie klaargezet. Download de afbeeldingen door op de knop te klikken, print ze uit en aan de slag. Veel plezier!

Bouwplaat: Vaartuig

Bouwplaat: Voertuig

Kleurplaat: Strand

Kleurplaat: Zwem-ABC