IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

Zuidpier en Noordpier

U kunt aan de vlag op de homepage van deze website zien of zowel de Zuidpier als de Noordpier op dat moment gesloten of toegankelijk zijn. Rode vlag is gesloten, groene vlag is toegankelijk. De politie handhaaft dit toegangsverbod. De boete voor het betreden van de gesloten Zuidpier bedraagt €140,00. Het betreden van de pieren is altijd op eigen risico.

 

Wanneer zijn de pieren open of dicht

Als de weersvoorspellingen windkracht 6 of meer uit de richtingen west, zuidwest of noordwest is, wordt de Zuidpier gesloten voor publiek. De Noordpier wordt bij noordwesten of westenwind gesloten. De IJmuider Reddingsbrigade sluit de Zuidpier en de Noordpier af met een slagboom, doet de hekken dicht en hijst de rode vlag aan de voet van de pier. De sluiting geldt voor 24 uur, daarna wordt de volgende ochtend rond 10:00 uur aan de hand van de weersvoorspellingen beoordeeld of de Zuidpier weer voor het publiek geopend kan worden.

Gevaar

Indien u de pier betreedt en voorbij de slagboom of hekken gaat, waagt u uw eigen leven en het leven van anderen. De overslaande golven kunnen u eenvoudig van de pier af spoelen, waarbij grote kans op ernstig letsel is. Enkele jaren geleden zijn 2 personen overleden toen zij van de pier af spoelden. Wind en golven leveren een fascinerend kijkspel op, maar kijk veilig en blijf achter de slagboom.

Live status

Bekijk op de homepage de live status.