* OORSPRONKELIJK BERICHT 13 maart 2020:
Het bestuur van de IJmuider Reddingsbrigade heeft 12 maart, nadat de regering en het RIVM nieuwe maatregelen aankondigden ten aanzien van het Coronavirus (COVID-19), besloten om per direct de zwemlessen af te gelasten.

De IJRB geeft al jarenlang iedere vrijdagavond zwemles in zwembad De Heerenduinen. Na de oproep van het kabinet om alle bijeenkomsten, waarbij meer dan 100 personen samen komen, niet door te laten gaan, heeft het bestuur gistermiddag snel telefonisch vergaderd. Hieruit kwam het besluit om de zwemlessen tot in ieder geval 31 maart te schrappen. De overkoepelende bonden Reddingsbrigade Nederland (RN), het NOC*NSF en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gaven alle verenigingen ook dit advies.

Het besluit houdt ook in dat het geplande ABC-examen van 13 maart niet door kan gaan. Er wordt vanzelfsprekend gezocht naar een alternatieve datum. De zwemmende leden zijn per mail op de hoogte gesteld van het besluit. Ook is het breed gecommuniceerd via sociale media.

Hou de sociale media van de IJRB (Twitter, Facebook, Instagram) in de gaten voor updates.

* UPDATE 15 maart 2020:
In verband met de uitbreiding van maatregelen door de regering, worden alle verenigingsactiviteiten in ieder geval t/m 6 april afgelast. De Algemene Ledenvergadering van 24 maart komt hiermee ook te vervallen, evenals alle opleidingsmomenten voor de Lifeguards en zweminstructeurs. De strandbewaking op zondag gaat, in aangepaste vorm, voorlopig wel door. Ook de alarmploeg blijft 24/7 beschikbaar bij noodgevallen.

* UPDATE 31 maart 2020:
Na de aankondiging van minister-president Mark Rutte van vanavond om alle maatregelen in ieder geval te verlengen t/m 28 april, heeft de IJRB vanzelfsprekend besloten om ook alle activiteiten t/m 28 april te schrappen. Dat betekent o.a. dat de zwemlessen voorlopig niet hervat kunnen worden. De leden zijn hier door middel van een nieuwsbrief over geïnformeerd.
Sinds afgelopen weekend wordt er ook geen stranddienst meer gedraaid op zondag. De alarmploeg blijft 24/7 beschikbaar bij noodgevallen.
De Lifeguardcursus is inmiddels weer opgestart, maar vindt voorlopig plaats via videobellen.

* UPDATE 25 april 2020:
In navolging van de verlenging van de maatregelen die premier Rutte op dinsdag 21 april aankondigde, verlengt de IJRB ook alle maatregelen tot in ieder geval 20 mei.
Dat betekent dat de zwemlessen tot 20 mei niet doorgaan en dat er ook geen preventieve strandbewaking wordt gedaan. De IJRB blijft wel inzetbaar voor noodoproepen.
Er wordt onderzocht of de Algemene Ledenvergadering digitaal via videoconferencing gehouden kan worden. Als hier meer over bekend is, dan zal dat gecommuniceerd worden naar de leden.

* UPDATE 8 mei 2020
De overheid heeft aangekondigd dat de zwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. De zwembranche in het algemeen en zwembad de Heerenduinen werken aan een protocol om volgens de richtlijnen weer veilig open te kunnen gaan. Het bestuur van de IJmuider Reddingsbrigade is in afwachting van deze protocollen om daarmee ook een goed afgewogen besluit te kunnen nemen over de resterende zwemlessen tot aan de zomervakantie. Wij verwachten donderdag 14 mei hier meer over te kunnen communiceren. Dit zal per e-mail naar al onze zwemmende leden gaan en via deze website en sociale media gepubliceerd worden.

* UPDATE 13 mei 2020
Het zwembad is weer open! De IJRB is momenteel bezig met het opstellen van een plan dat voldoet aan de RIVM-richtlijnen en het protocol Verantwoord Zwemmen. We streven er naar per 22 mei weer met een beperkt zwemaanbod te starten. Wanneer het plan definitief is, zullen wij dit (uiterlijk 20 mei) communiceren per e-mail en via onze website.

* UPDATE 17 mei 2020
De IJmuider Reddingsbrigade start vanaf vrijdag 22 mei 2020 weer beperkt de zwemactiviteiten op. De zwemlessen zullen op andere tijden zijn dan dat u gewend bent. Alle leden hebben een informatiemailing ontvangen. Wij vragen u dringend deze mail goed door te lezen, zodat u goed op de hoogte bent. U kunt de mailing ook hier online lezen.

* UPDATE 22 mei 2020
De algemene ledenvergadering van de IJRB zal online gehouden worden op dinsdag 9 juni 2020. De uitnodiging met bijbehorende instructies is op 22 mei naar alle leden gestuurd per e-mail. Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris.