* OORSPRONKELIJK BERICHT 13 maart 2020:
Het bestuur van de IJmuider Reddingsbrigade heeft 12 maart, nadat de regering en het RIVM nieuwe maatregelen aankondigden ten aanzien van het Coronavirus (COVID-19), besloten om per direct de zwemlessen af te gelasten.

De IJRB geeft al jarenlang iedere vrijdagavond zwemles in zwembad De Heerenduinen. Na de oproep van het kabinet om alle bijeenkomsten, waarbij meer dan 100 personen samen komen, niet door te laten gaan, heeft het bestuur gistermiddag snel telefonisch vergaderd. Hieruit kwam het besluit om de zwemlessen tot in ieder geval 31 maart te schrappen. De overkoepelende bonden Reddingsbrigade Nederland (RN), het NOC*NSF en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gaven alle verenigingen ook dit advies.

Het besluit houdt ook in dat het geplande ABC-examen van 13 maart niet door kan gaan. Er wordt vanzelfsprekend gezocht naar een alternatieve datum. De zwemmende leden zijn per mail op de hoogte gesteld van het besluit. Ook is het breed gecommuniceerd via sociale media.

Hou de sociale media van de IJRB (Twitter, Facebook, Instagram) in de gaten voor updates.

* UPDATE 15 maart 2020:
In verband met de uitbreiding van maatregelen door de regering, worden alle verenigingsactiviteiten in ieder geval t/m 6 april afgelast. De Algemene Ledenvergadering van 24 maart komt hiermee ook te vervallen, evenals alle opleidingsmomenten voor de Lifeguards en zweminstructeurs. De strandbewaking op zondag gaat, in aangepaste vorm, voorlopig wel door. Ook de alarmploeg blijft 24/7 beschikbaar bij noodgevallen.

* UPDATE 31 maart 2020:
Na de aankondiging van minister-president Mark Rutte van vanavond om alle maatregelen in ieder geval te verlengen t/m 28 april, heeft de IJRB vanzelfsprekend besloten om ook alle activiteiten t/m 28 april te schrappen. Dat betekent o.a. dat de zwemlessen voorlopig niet hervat kunnen worden. De leden zijn hier door middel van een nieuwsbrief over geïnformeerd.
Sinds afgelopen weekend wordt er ook geen stranddienst meer gedraaid op zondag. De alarmploeg blijft 24/7 beschikbaar bij noodgevallen.
De Lifeguardcursus is inmiddels weer opgestart, maar vindt voorlopig plaats via videobellen.