Ben jij op zoek naar een manier om iets extra te kunnen betekenen? En wil jij je financiële kennis/ achtergrond vrijwillig inzetten om de IJmuider Reddingsbrigade te ondersteunen? Lees dan verder!

Wij zijn namelijk op zoek naar een penningmeester voor de termijn van minimaal 3 jaar per maart 2023!
De standaard bestuursperiode is 3 jaar. Wegens vervroegd aftreden van onze huidige penningmeester, staat de functie volgend jaar tijdens de algemene ledenvergadering al weer op de agenda om herkozen te worden. Wel zijn op zoek naar iemand die minstens drie jaar (het liefst langer) wilt volmaken als penningmeester!

Wie zijn wij?
De IJmuider Reddingsbrigade (IJRB) is een vereniging die compleet op vrijwilligers draait. Totaal hebben we ongeveer 400 leden, waarvan ongeveer 90 leden instructeur en/of lifeguard zijn. De IJRB valt onder de overkoepelde bond, Reddingsbrigade Nederland. De missie van Reddingsbrigade Nederland en dus ook van de IJRB is “het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood”. Dit doen wij door mensen te leren zwemmen en door ze op te leiden tot zwemmend redder. Zo leren mensen om zichzelf en anderen te redden. Daarnaast wordt het strand van IJmuiden bewaakt door de Lifeguards en kan er, in geval van nood, 24 uur per dag een beroep worden gedaan op onze alarmploeg.

Binnen onze vereniging hebben we diverse achtergronden en heerst er een familiecultuur. We hebben allemaal een gemeenschappelijke passie en hier vinden we elkaar in! In de zomer hebben we tijdens de sluiting van het zwembad, verenigingsavonden op het strand. Hierbij doen wij diverse activiteiten zoals zelfgeorganiseerde triatlons en speurtochten. Er wordt vaak na een dienst met elkaar gegeten en ook buiten de activiteiten van de IJRB weten onze leden elkaar goed te vinden voor wat gezelligheid.

Maar wat doe je nou eigenlijk als penningmeester?
Als penningmeester houdt je je bezig met alle financiële zaken binnen de IJRB. Je bent verantwoordelijk voor de begroting, financiële administratie, jaarlijkse contributie, subsidieaanvragen en het opstellen en verwerken van facturen. Sinds afgelopen jaar hebben we ook een accountantscontrole doordat we een subsidieovereenkomst hebben met de gemeente, ook hier heb je een grote rol in. Deze subsidieovereenkomst heeft ook als gevolg dat we investeringen moeten activeren op de balans en dat we een verplichtingen-administratie moeten bijhouden. Uiteraard hoef je niet alles alleen te doen en kan je sparren met je medebestuursleden.

Wie ben jij?
Daar zijn wij nieuwsgierig naar! We laten je graag zien wat het werk van de vrijwilligers precies inhoudt en wellicht dat jij ook operationeel een rol kan of wil spelen! Het belangrijkste is dat je enige ervaring/kennis meebrengt en mee wilt denken over de toekomst.

  • Je hebt affiniteit met financiën/geldzaken
  • Je bent georganiseerd/gestructureerd, detailgericht en handig met cijfers.
  • Je zorgt er graag voor dat je samen met de financiële commissie alle financiële zaken op orde hebt binnen de IJRB.
  • Het lijkt je leuk om een bijdrage te leveren aan de IJRB en deel te zijn van het bestuur.
  • Je bent 3 á 4 uur per week vrijwillig beschikbaar (dit is zelf in te delen). 1x per maand hebben wij een bestuursvergadering op een vaste doordeweekse avond. Bij bijvoorbeeld de accountantscontrole of de algemene ledenvergadering (1 á 2 keer per jaar) kan het iets meer tijd in beslag nemen.

Heb je interesse of vragen? We gaan graag met je in gesprek! Laat van je horen en stuur een mail naar