IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

De zomervakantie is weer voorbij, dus de zwemlessen gaan weer beginnen. De IJmuider Reddingsbrigade heeft niet stil gezeten deze zomer. Op het strand was veel werk te doen voor de Reddingsbrigades. U heeft wellicht de Reddingsbrigade voorbij zien komen in de kranten of op TV. Vorige maand is er geen nieuwsbrief uitgekomen, omdat er vanuit het zwembad geen nieuws was en op het strand was het zo druk dat er geen tijd is gevonden voor de berichten. In deze nieuwsbrief proberen wij kort te vertellen wat er deze zomer is gebeurt en kijken we vooruit naar het nieuwe zwemseizoen. Voor meer informatie over het werk van de IJmuider Reddingsbrigade kunt u kijken op onze website: www.ijrb.nl of ons volgen op Twitter: www.twitter.nl/IJRB


Zwembad Nieuws

De zomervakantie is afgelopen en we gaan weer zwemmen. Wij hebben er allemaal zin in en we hopen dat jullie dat ook hebben en dat het een leuk zwemjaar zal worden. In deze nieuwsbrief lezen jullie belangrijke informatie over het nieuwe zwemjaar, zoals de nieuwe zwemtijden.

Bedankt
Allereerst willen wij Ron Wilderom nogmaals bedanken voor zijn harde werk in het zwembad. Ron was al jaren actief in het Zeewijkbad en de laatste jaren was hij coördinator van zes uur tot half acht in de Heerenduinen en heeft daar veel tijd in gestoken. Ron blijft voorlopig nog wel instructeur op het strand. Hij zal vervangen gaan worden door Dijon Zandstra.
Ook Nico willen wij bedanken. Hij was het afgelopen jaar coördinator van negen uur tot half elf. Daar stopt hij nu mee, maar gelukkig blijft hij wel lesgeven en zal onze instructeurs bijscholen in de nieuwe brevettenlijn van de bond. Ook neemt hij de examens voor het ABC bij ons af . Hij zal vervangen worden door Peter Klaassen en Lisanne Goedhart.

Andere kleding
De instructeurs zullen er het komende jaar anders uitzien dan u gewend bent. In plaats van de blauwe broekjes met rode shirts, zullen ze nu rode broekjes met gele shirts dragen. Dit is hetzelfde als de kleding die de strandploeg draagt. Wij vinden namelijk dat het strand en het zwembad één is en dat er daarom geen verschil in kleding moet zijn.

Nieuwe zwemtijden!

Omdat de IJRB om half acht het wedstrijdbad erbij heeft gekregen (eerst hadden we om half acht alleen het doelgroepenbad), veranderen de zwemtijden. Lees dit daarom goed, want misschien moet uw kind nu wel op een andere tijd zwemmen.

Elementair en ABC
Voor deze kinderen verandert er helemaal niets. Als uw kind voor diploma A, B of C zwemt of nog elementair (aanleren zwemslagen in doelgroepenbad) zwemt, blijven de tijden hetzelfde. Dit betekent dat zij gewoon om zes uur of kwart voor zeven zwemmen.

Brevet 1, 2 en 3
De kinderen die voor brevet 1, 2 of 3 zwemmen, zwemmen vanaf heden allemaal om half acht. De zwemles stopt voor deze kinderen om kwart over acht.

Brevet 4, 5 en 6.
De kinderen die komend jaar voor brevet 4, 5 of 6 zwemmen, zwemmen vanaf heden om kwart over acht. De zwemles stopt voor deze kinderen om negen uur.

Binnenwater A en B,brons/zilver/goud, overlevingszwemmen en conditiezwemmen
Degenen die komend jaar voor deze diploma’s zwemmen, zwemmen vanaf komende vrijdag om negen uur.

Tijd Diploma/brevet
18:00 – 18:45 Elementair en ABC
18:45 – 19:30 Elementair en ABC
19:30 – 20:15 Brevet 1, 2 en 3
20:15 – 21:00 Brevet 4, 5 en 6
21:00 – 21:45 Binnenwater A en B
Brons, Zilver en Goud
Overlevingszwemmen 1, 2 en 3
Conditiezwemmen

Vroeger zwemmen
Zoals er net al is verteld, zijn er ouders die hun kind van zwemmen af hebben gehaald, omdat zij het te laat vonden. Misschien wilt u uw kind met deze nieuwe tijden toch weer aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar Anti-spam e-mailadres

.

Belangrijke Data
• 3 september – Eerste zwemavond
• 15 oktober – Examen overlevingszwemmen 1, 2 en 3 & Brons, Zilver en goud.


Strand Nieuws

IJRB helpt de hele zomer lang
Reddingsbrigade IJmuiden heeft een drukke zomer achter de rug. Naast de gewone stranddiensten hebben de vrijwilligers een aantal alarmeringen gehad. Er zijn ook de nodige evenementen geweest.

Op 11 juli heeft de brigade een oudere vrouw gered die van de pier gevallen was. De vrouw was een fietstochtje aan het maken en is door een onbekende reden van de pier gevallen. Ter plaatse stond de vrouw alweer, maar moest wel ondersteund worden. Op basis van haar verwondingen is besloten een ambulance te laten komen. Een paar dagen later (17 juli) was er een zelfde soort incident. Hierbij ging het om een man die aan het begin van de pier uit balans was geraakt met zijn fiets. De man is in het zand terecht gekomen. Ook dit slachtoffer is met een ambulance opgehaald (bekijk hier het persbericht).

Op 24 juli werd de IJmuider Reddingsbrigade gealarmeerd voor een brand in een strandhuisje. Daarnaast waren er op 30 juli twee alarmeringen op één dag. De eerste ging over een vermist persoon en later op die dag was er nog een melding over een verwarde man. Op 15 augustus was er een melding over een omgeslagen catamaran. En 22 augustus had een kitesurfer een val van flinke hoogte gemaakt. De pagers van de brigade zijn naast deze ongevallen niet stil gebleven (bekijk hier een persbericht over een omgeslagen catamaran).

In deze zomer zijn er ook flink wat evenementen geweest waar de Reddingsbrigade bij betrokken was. Zo heeft de IJRB geholpen bij de feestweek in IJmuiden als EHBO-post. Ook tijdens het havenfestival heeft de Reddingsbrigade toezicht gehouden. Maar het grootste evenement van deze zomer is natuurlijk Sail geweest. Zowel tijdens de Sail In en de Sail Out heeft Reddingsbrigade IJmuiden, in samenwerking met 6 andere brigades, toezicht gehouden op het Noordzee kanaal (bekijk hier het persbericht).

Naast mensen heeft de brigade ook met dieren te maken op het strand. Zo heeft de brigade deze zomer een aantal keer een zwakke zeemeeuw overgedragen aan de dierenambulance. Op 15 juli heeft de reddingsbrigade een onderkoelde en ondervoede huiler (een jonge zeehond) gered en overgedragen aan de EHBZ (eerste hulp bij zeehonden). Daarnaast was er op 30 juli een melding dat er een grote vogel op het strand zou liggen. Dit was inderdaad het geval. Deze vogel is naar de dierenambulance gebracht. Om welke vogelsoort het ging, is voor de brigade nog steeds een raadsel (bekijk hier het persbericht van de ondervoede huiler).

Gedurende deze zomer heeft de IJRB ook een aantal andere dingen meegemaakt. Zo is er heel wat media aandacht geweest. De IJmuider Courant heeft de IJRB voor een aantal weken gevolgd. En Kees Buis heeft in programma Knevel en van den Brink gesproken over de gevaren van het strand (bekijk hier de aflevering, deze begint bij 40:45). Natuurlijk zijn er ook leden die een aantal brevetten hebben gehaald. Afgelopen zaterdag is iedere deelnemer geslaagd tijdens de examens voor strandwacht brevet. Ook de twee kandidaten die deelnamen aan het examen voor strandwacht A en B zijn geslaagd (bekijk het persbericht).

Aankomende evenementen:
• 3 oktober – Afsluiting zomerseizoen

Op alle foto’s zit een copyright
Kijk op de foto voor de copyright